Δροσερή πράσινη σαλάτα με σύκα

22 Φεβρουαρίου 2016
  • 1 γαλλική σαλάτα
  • μερικά φύλλα iceberg
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4 αποξηραμένα σύκα
  • 1/4 φλ. ωμά κάσιους
  • 1 μέρος ξύδι βαλσάμικο
  • 3 μέρη έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι

 

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα λαχανικά και τα στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά.
  2. Κόβουμε τη γαλλική σαλάτα και το iceberg με τα χέρια μας σε μέτρια κομμάτια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  3. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα σύκα και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  4. Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρά τα κάσιους, ίσα να βγάλουν τα έλαια τους και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  5. Σε μούλτι ή σε μίξερ, χτυπάμε πολύ καλά τα υλικά της βινεγκρέτ (μέχρι να γίνει ένα πυκνό και αδιαφανές ντρέσινγκ) και την προσθέτουμε στο μπολ μαζί με τα κάσιους.
  6. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβιρουμε με χαμόγελα και γλύκα.

 



Τρόπος μαγειρέματος: Χωρίς μαγείρεμα
Μερίδες: 4
Χρόνος: 00:15


Πηγή: lovecooking.gr
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ