Θέση εργασίας με 190.000 δολάρια...και κανείς δεν ενδιαφέρεται!

23 Φεβρουαρίου 2016

Αν σας έλεγαν ότι υπάρχει θέση με ετήσιο εισόδημα 190.000 δολάρια, εργασίαμόνο τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, διακοπές τρεις μήνες τον χρόνο και καθόλου νυχτερινές βάρδιες ποια θα ήταν η απάντησή σας;

Kι όμως κανένας πολίτης της Νέας Ζηλανδίας δεν ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με τον γιατρό που προσφέρει τη συγκεκριμένη θέση. Ο λόγος; H τοποθεσία στην οποία βρίσκεται το ιατρείο.

Συγκεκριμένα, το ιατρείο βρίσκεται στην μικρή απομονωμένη πόλη Tokoroa, στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας, γεγονός που κάνει τους υποψήφιους γιατρούς να αδιαφορούν για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας.

Από την άλλη, ο 61χρονος Βρετανός χειρουργός Alan Kenny, που προσφέρει τη θέση ζει και εργάζεται στην πόλη των 13.600 κατοίκων, επί 30 χρόνια, δηλώνει πως έχει φτάσει στα όρια του, επειδή δεν βρίσκει βοηθό παρά τα όσα προσφέρει.

Ο γιατρός επίσης αναφέρει στην εφημερίδα New Zealand Herald ότι κατά καιρούς έχουν εργαστεί στο ιατρείο του γιατροί από το εξωτερικό, αλλά οι γιατροί από την χώρα αρνούνται να εργαστούν στην περιοχή, επειδή είναι απομονωμένη, με ελάχιστες εκπαιδευτικές ευκαιρίες, ελλιπή πρόσβαση στο διαδίκτυο και ελάχιστες κοινωνικές δραστηριότητες.

 

Πηγή: www.enikos.gr

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ