Πώς δημιουργούνται οι πιο ευχάριστοι οργασμοί;

Μελέτη (King, 2010) περιέγραψε την εμπειρία του οργασμού 500 γυναικών. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως οι πιο έντονοι οργασμοί δεν διέφεραν από τους λιγότερο δυνατούς ως προς το πώς δημιουργήθηκαν.

Δηλαδή, η προέλευση του οργασμού από τον ερεθισμό των έξω γεννητικών οργάνων δεν δημιουργούσε μεγαλύτερη ή λιγότερη ευχαρίστηση συγκριτικά με τον οργασμό που δημιουργούνταν με την κολπική διείσδυση.

Γράφει η ψυχολόγος υγείας Εύη Κυράνα

Ωστόσο, οι γυναίκες που περιέγραψαν πιο έντονο οργασμό είχαν αξιολογήσει τη σχέση τους με τον σύντροφο πιο θετικά. Η ποιότητα της σχέσης, λοιπόν, επηρεάζει την ευχαρίστηση του οργασμού.

Επιπλέον, οι γυναίκες που περιέγραψαν τον οργασμό ως υψηλό σε ευχαρίστηση ανέφεραν πως η αίσθησή του πήγαζε από όλο το σώμα, κάτι που δεν αναφέρθηκε από τις γυναίκες με τον οργασμό μέτριας ή χαμηλής ευχαρίστησης.

Έτσι θα πετύχεις κολπικό οργασμό

Μελέτη (Brody, 2010) σε 1.000 γυναίκες θέλησε να διακρίνει παράγοντες που σχετίζονται με την επίτευξη κολπικού οργασμού. Από όλους τους παράγοντες που μελετήθηκαν, η εστίαση της προσοχής στις αισθήσεις του κόλπου κατά τη διείσδυση ήταν ο παράγοντας με την πιο ισχυρή σχέση με την επίτευξη κολπικού οργασμού.

Το αποτέλεσμα αυτό είναι σύμφωνο και με άλλες μελέτες που υποστηρίζουν τον κεντρικό ρόλο της προσοχής για τη γυναικεία διέγερση. Ωστόσο, ξέρουμε πια πως όταν η γυναίκα καταλαμβάνεται από άγχος επίτευξης οργασμού αποσπάται η προσοχή της από τις αισθήσεις της, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να φθάσει στην κορύφωση.

Εύη Κυράνα
Ψυχολόγος υγείας
Επιστημονική συνεργάτιδα του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Ινστιτούτου Ουρολογικών Παθήσεων

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πώς εκδηλώνεται η κλιμακτήριος στους άνδρες;

Τεστ: Πόσα γνωρίζεις τελικά για το σεξ;

Bisexual γυναίκες: Τι σκέφτονται για το σεξ;

Διαφέρουν οι ερωτικές φαντασιώσεις γυναικών και ανδρών;

Πώς επηρεάζει τη σεξουαλική μας ζωή το στρες;

Τι νιώθει η γυναίκα την ώρα που… έρχεται σε οργασμό;

Σχετικά άρθρα