Και τουρκική πόλη υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης

23 Φεβρουαρίου 2016

Το τουρκικό αντίβαρο στην υποψηφιότητα για Νόμπελ Ειρήνης των κατοίκων της Λέσβου, την υποψηφιότητα της πόλης του Κιλίς, στηρίζει το γραφείο Μετανάστευσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του γραφείου Πληθυσμού Προσφύγων και Μετανάστευσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (PRM): «Μια τουρκική πόλη έχει κάνει τόσα πολλά για τους πρόσφυγες από τη Συρία ώστε να διεκδικεί το Νόμπελ Ειρήνης».

Στην ανάρτηση του PRM δίνεται σχετικός σύνδεσμος για ένα άρθρο του Ρίτσαρντ Χολ στην ιστοσελίδα Public Radio International το οποίο εξαίρει τη δουλειά που έχει γίνει στην πόλη της Τουρκίας, η οποία βρίσκεται εξαιρετικά κοντά στα συροτουρκικά σύνορα και στην οποία φιλοξενούνται περισσότεροι από 100.000 πρόσφυγες. Ο πληθυσμός του Κιλίς είναι σύμφωνα με την τελευταία απογραφή 129.000 άνθρωποι.

Η υποψηφιότητα των κατοίκων του Κιλίς για το Νόμπελ είχε κατατεθεί στις αρχές του μήνα επισήμως από τον αντιπρόεδρο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Αϊχάν Ζεφέρ Ουστούν. Τότε ο Ουστούν είχε δηλώσει πως: «Οι άνθρωποι της πόλης μοιράζονται τις δουλειές τους, τα σπίτια τους, τα εμπορεύματά τους και τους δημόσιους χώρους τους με τους Σύρους πρόσφυγες. Υποθέτω ότι ένα αντίστοιχο παράδειγμα πράξης μαζικής ειρηνικής συνύπαρξης δεν υπάρχει σε ολόκληρο τον κόσμο». ethnos


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...