5 σημάδια που δείχνουν ότι σε απατά!

Σε  μελέτη που διεξήχθη από τον Αμερικανό  σύμβουλο γάμου Μ. Gary Neuman, εκτιμάται ότι 1 στους 3 άνδρες  απατά τη σύζυγό του ενώ εκείνες ποτέ δε μαθαίνουν στις περισσότερες αυτών των περιπτώσεων φορές, το γεγονός της απιστίας.

Ποιος είναι ο βασικός λόγος που ένας άνδρας οδηγείται στην απιστία;

Το 92% των ανδρών που συμμετείχαν στην έρευνά του ανέφεραν  ότι ο κύριος λόγος δεν ήταν το σεξ. Οι περισσότεροι άνδρες υποστήριξαν ότι απίστησαν όταν έχασαν το συναισθηματικό δεσμό με τη γυναίκα τους επειδή εκείνη έδειχνε να μην τους εκτιμά . “Οι άντρες είναι πολύ συναισθηματικά όντα. Απλώς δεν το δείχνουν και ποτέ δεν το λένε», αναφέρει ο Gary. «Σε πολλές περιπτώσεις όπου ο άνδρας ένιωσε ανασφάλεια από την υποτίμηση της γυναίκας του, στράφηκε στην αγκαλιά μιας ερωμένης».

Και είναι πολύ εύκολο να συμβεί κάτι τέτοιο. Με καθημερινές ανησυχίες, για τα παιδιά, για την οικονομική κατάσταση της οικογένειας , για τους λογαριασμούς, και δουλειές  είναι πολύ εύκολο για τα ζευγάρια να απομακρυνθούν, να αμφισβητήσουν ο ένας τον άλλο και μια άλλη γυναίκα να προσφέρει στον άνδρα την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται. Οι περισσότεροι άνδρες θέλουν να φαίνονται δυνατοί και ικανοί, όμως μπορούν εύκολα να νιώσουν ανασφαλείς σαν μικρά παιδιά. Και θέλουν να νιώθουν ότι η σύντροφός τους τους εκτιμά.

Οι άνδρες έχουν πάντα τη νοοτροπία του νικητή.

Παρακολουθήστε έναν άνδρα την ώα που βλέπει την ομάδα του σε ντέρμπι. Τι θα συμβεί αν χάσει; Θα εκνευριστεί και θα κλείσει την τηλεόραση. Αυτό μου ανέφεραν πολλοί άνδρες, τονίζει ο Gary. Απλά ένιωσαν πώς δεν μπορούσαν να νικήσουν. Ίσως δεν έχουν καταφέρει σπουδαία πράγματα μέσα στη σχέση, ίσως οι γυναίκες θα ήθελαν να έχουν αποδείξει πιο πολλά. Όπως και να έχει όμως, αν θέλετε εσείς οι γυναίκες να τους κρατήσετε κοντά σας, επιβραβεύστε και κάντε τους να νιώσουν νικητές για ό,τι μικρό ή μεγάλο κάνουν καθημερινά για εσάς.

Η ερωμένη είναι μια πιο όμορφη γυναίκα;

Μάλλον όχι.Το 88 τοις εκατό των ερωτηθέντων ανδρών δήλωσε ότι οι άλλες γυναίκες δεν ήταν καλύτερες συγκριτικά με τη  δική τους σύζυγο.  Ένας από αυτούς αναφέρει: «Είχαμε καταλήξει να μένουμε χώρια, μέσα στο ίδιο σπίτι. Ούτε καν συναντιόμασταν, δεν ενδιαφερόμασταν ο ένας για τον άλλο. Έτσι, όταν κάποια άλλη γυναίκα έδειξε ενδιαφέρον για μένα,  για ό, τι έκανα, για τη δουλειά μου, για το τι φοράω, θέλησε να μάθει για τα πράγματα εκείνα που μου άρεσαν πολύ να κάνω, προτίμησα εκείνη. Απίστησα γνωρίζοντας πώς ήταν μια από τις χειρότερες αποφάσεις της ζωής μου “.

Πόσο συχνά ομολογούν οι άνδρες την απιστία;

Μόνο το 7% των ανδρών την ομολογούν, χωρίς καν εκείνες να τους ρωτήσουν. Το μεγαλύτερο ποσοστό παραδέχονται το ότι είχαν ερωμένη μόνο μετά πίεση που δέχονται από τις γυναίκες τους οι οποίες μάλιστα τους στριμώχνουν με αποδείξεις και αδιάσειστα στοιχεία. Ο Gary συνηθίζει να λέει στις γυναίκες. «Αν ένας άνδρας εξομολογηθεί την απιστία του χωρίς να τον ρωτήσετε, τότε να παίξετε και ένα λόττο… μάλλον είστε πολύ τυχερή».

Στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο δύσκολο για μια γυναίκα να καταλάβει την απιστία του άνδρα της.

Μπορεί να κατασκοπεύσει το κινητό του ή να ψάξει στο ιστορικό του υπολογιστή αναζητώντας μηνύματα στο μέιλ , αναζητήσεις, επαφές… Αλλά πολλές γυναίκες φοβούνται να έρθουν αντιμέτωπες με την αρχή του τέλους του γάμου τους… Ή δεν ξέρουν πώς θα τη διαχειριστούν.

Στην έρευνά του ο Gary μιλά για αρκετά «σημάδια» της απιστίας. Τα πιο συνηθισμένα όμως φαίνεται πώς είναι να…

1.Περνά τον περισσότερο χρόνο μακριά από το σπίτι.

2.Να μη θέλει να κάνετε το ίδιο συχνά σεξ .

3.Πολλές φορές να μην απαντά το κινητό του.

4.Να σας επικρίνει περισσότερο σε σχέση με παλιά. 

“Δεν είναι μόνο αυτά τα σημάδια ”  λέει, “αλλά είναι οι σχεδόν πάντα οι ίδιες ενδείξεις και έχουν να κάνουν όχι μόνο με μια εξωσυζυγική σχέση αλλά πολλές φορές είναι και πρόδρομος της απιστίας, που ακόμα, δεν έχει ξεκινήσει.

5. Άλλο ένα προειδοποιητικό σημάδι, όπως αναφέρει είναι  όταν ξαφνικά δεν μπορεί να σταματήσουμε να μιλά για μια άλλη γυναίκα, για παράδειγμα μια συνάδελφο στο γραφείο. Δεν είναι τυχαίο που πολλές γυναίκες, όταν ανακαλύπτουν  την απιστία, ξέρουν αμέσως ποια είναι το τρίτο πρόσωπο…

Οι άνδρες κρύβονται γιατί νιώθουν ενοχή. Οι γυναίκες όμως πρέπει να κάνουν τις σωστές ερωτήσεις για να έχουν μια καλή εικόνα της κατάστασης με την οποία έρχονται αντιμέτωπες και να καταλάβουν τι ακριβώς έχουν να αντιμετωπίσουν.

Οι σωστές ερωτήσεις που πρέπει να κάνουν μετά από μια αποκάλυψη είναι:

Ποια είναι αυτή;

Πότε γνωριστήκατε; Πού;

Βρισκόσαστε καιρό; Βρίσκεστε ακόμα; Την αγαπάς; Τι νιώθεις γι΄αυτή;

Με αυτά τα ερωτήματα μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό της. Υπάρχουν όμως και άλλα που πρέπει να αποφεύγονται. Είναι εκείνα που εστιάζουν στις λεπτομέρειες.

Της έλεγες όσα έλεγες και σε μένα;

Ήταν καλύτερη στο σεξ;

Τι έκανε εκεί νη που δεν έκανα εγώ;

Πόσες φορές βρισκόσασταν; Περνούσες καλύτερα μαζί της;

Είναι πολύ δύσκολο μια γυναίκα να διαχειριστεί αυτές τις πληροφορίες και επιπλέον η σύγκριση δεν θα έχει να της προσφέρει τίποτα ούτε στην ίδια ούτε στη σχέση, στην περίπτωση που επιθυμεί να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στον μετανιωμένο άνδρα. Άλλωστε όπως προείπαμε, το σεξ δεν είναι η αιτία της απιστίας για τους περισσότερους. Στην έρευνα του Gary οι άνδρες δήλωσαν ότι η σεξουαλική τους ζωή μέσα στο γάμο , δεν είχε προβλήματα. Οι λόγοι ήταν περισσότερο συναισθηματικοί.

«Τα μίντια» αναφέρει, «έχουν κάνει τις γυναίκες να πιστεύουν πως για να κρατήσουν τον άνθρωπό τους κοντά πρέπει να έχουν διδακτορικό στο σεξ… Όχι αυτό είναι ψέμα. Οι άνδρες έχουν ανάγκη το πάθος, τον αισθησιασμό, τη ζωντάνια αλλά και την αγάπη και το ενδιαφέρον μέσα από μια σεξουαλική σχέση. Και όλα αυτά, δεν είναι απλά σεξουαλικές τεχνικές».

Σχετικά άρθρα