Μουσακάς με ρύζι μανιταριών και σπανάκι

<p class="time"><span style="font-size: small;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></p>
<p class="time"><span style="font-size: small;"><strong>Για τη σάλτσα κιμά</strong></span></p>
<p id="fragment-1" class="news_body"><span style="font-size: small;">Ροδίζουμε τον κιμά στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά κι αφού αλλάξει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσει το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κονιάκ. Αφού εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες και το δαφνόφυλλο.</span><br /><span style="font-size: small;">Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε τον κιμά για 20', να πιει τα υγρά του. Αφού γίνει ο κιμάς, του προσθέτουμε μια κουτάλα μπεσαμέλ κι ανακατεύουμε.</span><br /><span style="font-size: small;">Όσο γίνεται ο κιμάς, ετοιμάζουμε το ρύζι.</span><br /><span style="font-size: small;">Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κι αφήνουμε να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε για λίγα λεπτά να γυαλίσει. Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 15' αλατοπιπερώνουμε.</span><br /><span style="font-size: small;">Ζεματάμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε καλά.</span></p>
<p class="news_body"><span style="font-size: small;"><strong>Για την εύκολη μπεσαμέλ</strong></span><br /><span style="font-size: small;">Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά, εκτός από τα αβγά και το τυρί. Ανακατεύοντας με σύρμα, αφήνουμε να βράσει η κρέμα και να δέσει σε μέτρια φωτιά. Αφού πήξει ελαφρά, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα δυο αβγά χτυπημένα και με γρήγορες κινήσεις τα ενσωματώνουμε με το σύρμα στην κρέμα. Τέλος, προσθέτουμε το μισό τυρί. Ανακατεύουμε. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο αν χρειάζεται επιπλέον. Ρίχνουμε μια κουτάλα μπεσαμέλ στον κιμά.</span></p>
<p class="news_body"><span style="font-size: small;"><strong>Στήσιμο</strong></span><br /><span style="font-size: small;">Σε μεγάλο, βαθύ πυρίμαχο κάνουμε μια στρώση το ρύζι. Πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι. Αδειάζουμε σε μια στρώση όλο τον κιμά. Σκεπάζουμε τον κιμά με το σπανάκι πασπαλίζουμε λίγο κεφαλοτύρι και καλύπτουμε με την εύκολη μπεσαμέλ.</span><br /><span style="font-size: small;">Ψήνουμε στους 180-200ºC, στις αντιστάσεις, για 50' περίπου.</span><br /><span style="font-size: small;">Προς το τέλος του ψησίματος, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι. Αφήνουμε να ροδίσει η επιφάνεια. </span></p>
<p class="news_body"><span style="font-size: small;">Πηγή: argiro.gr</span></p>
<p class="news_body"> </p>
<p class="news_body"><span style="font-size: small;">Δοκιμάστε επίσης:</span></p>
<h1><span style="font-size: small; color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/155435/o-aythentikos-smyrnaiikos-moysakas" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Ο αυθεντικός σμυρναίικος μουσακάς</span></a></span></h1>
<h1><span style="font-size: small; color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/117464/moysakas-laxanikwn-sto-phlino" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Μουσακάς λαχανικών στο πήλινο</span></a></span></h1>
<h1><span style="font-size: small;"><a href="https://boro.gr/166605/moysakas-me-krema-patatas" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Μουσακάς με κρέμα πατάτας</span> </a></span></h1>

Σχετικά άρθρα