Σόιμπλε: Υπάρχει μόνο μία ευρωπαϊκή λύση για την προσφυγική κρίση

25 Φεβρουαρίου 2016

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι υπάρχει μόνο μία ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό ζήτημα, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο η Ευρώπη να χάσει την σημασία της, εάν δεν επιλυθεί η διαμάχη στο εσωτερικό της.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της Ευρώπης, επαναλαμβάνει την έκκλησή του για εφαρμογή των συμφωνηθέντων. «Πρέπει να προσέξουμε ώστε η Ευρώπη να θεωρείται σημαντική», είπεσε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γερμανικό Πρακτορείο, ενόψει της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών των χωρών της G-20 που αρχίζει την Πέμπτη στη Σαγκάη.

Ο Σόιμπλε Ζητεί παράλληλα «δραματική» μείωση του αριθμού των προσφύγων, «διαφορετικά δεν θα τα καταφέρουμε πια». Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υπενθυμίζει ότι η χώρα του κατά την πρόσφατη Διεθνή Διάσκεψη Δωρητών για την Συρία δεσμεύθηκε να διαθέσει 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σχεδόν στο ένα τρίτο της συνολικής βοήθειας και προσθέτει: «Ενθάρρυνα την καγκελάριο Άνγκελλα Μέρκελ για αυτή την δέσμευση. Τώρα θα προσκαλέσουμε και άλλους να κάνουν κάτι περισσότερο». hotdoc


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ