Προκλητική ανακοίνωση του Αυστριακού ΥΠΕΞ για την ανάκληση της Ελληνίδας πρέσβεως

25 Φεβρουαρίου 2016

Αιχμηρή απάντηση της Βιέννης στην ανάκληση της Ελληνίδας πρέσβεως, καθώς σε ανακοίνωση που εξέδωσε το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι «η Αυστρία κατανοεί την ένταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αφού αυξάνεται η πίεση προς την Ελλάδα, για να συνεργαστεί αυτή σε έναν περιορισμό της προσφυγικής ροής».

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την ανάκληση για διαβουλεύσεις της ελληνίδας πρέσβεως στη Βιέννη κ. Αλειφέρη, υπογραμμίζει ότι είναι δικαίωμα κάθε χώρας να ανακαλεί τους διπλωμάτες της, ενώ εκφράζει την ελπίδα πως τώρα θα υπάρξει αλλαγή σκέψης στους Έλληνες.

«Βλέπουμε σε αυτή την περίπτωση μία ευκαιρία, να ενημερώσει η πρέσβης τους Έλληνες υπευθύνους ως προς την κατάσταση και τις προκλήσεις για τις χώρες προορισμού της προσφυγικής ροής, όπως είναι η Αυστρία", τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών, την οποία μετέδωσε το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (APA), και προστίθεται ότι η Ελλάδα πρέπει να συμβάλει ώστε να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων που κατευθύνονται προς το Βορρά.

Στο ίδιο ανακοινωθέν, που αναμετάδωσε και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπογραμμίζεται ότι «η Αυστρία κατανοεί την ένταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αφού αυξάνεται η πίεση προς την Ελλάδα, για να συνεργαστεί αυτή σε έναν περιορισμό της προσφυγικής ροής».


cnn

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...