Πώς να ξεπεράσεις κάποιον που σε χώρισε

26 Φεβρουαρίου 2016
Mαρίνα, αναγνώστρια του boro.gr ρωτά

 Aναγνώστριά μας ρωτά:                

Είχα σχέση με έναν άντρα 14 χρόνια μεγαλύτερο μου έχουν περάσει 2 χρόνια από τότε που χωρίσαμε και χωρίς η σχέση να ειναι ολοκληρωμένη. Η σχέση κράτησε 3 μήνες με συνεχή επικοινωνία αλλά χωρίς να βρισκόμαστε τακτικά και έπειτα χωρίσαμε. Δεν μπορώ να τον ξεχάσω τι να κάνω; Θεωρώ πως τον έχω θεοποιήσει στον μυαλό μου και δεν ξέρω πως να το αλλάξω.

Σας απαντά η ψυχολόγος Πουλίδη Παυλίνα 

Αγαπητή αναγνώστρια,

‘Όπως αντιλαμβάνομαι από τα λεγόμενα σας δυσκολεύεστε να ξεπεράσετε μια σχέση που  ανήκει στο παρελθόν εδώ και πολύ καιρό. Αν και ερωτική αυτή η σχέση αναφέρεται πως δεν περιείχε το ερωτικό κομμάτι λόγω του νεαρού της ηλικίας σας. Έχετε αναρωτηθεί μήπως το ανεκπλήρωτο κομμάτι αυτής της σχέσης σας πυροδοτεί αυτές τις σκέψεις; Το γεγονός ότι αναγνωρίζεται την τάση για εξιδανίκευση του πρώην συντρόφου σας είναι πολύ σημαντικό. Φαίνεται εν μέρη να αντιλαμβάνεστε ότι η εικόνα που έχετε πλάσει στο μυαλό σας για εκείνον δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ίσως θα ήταν βοηθητικό να αξιολογήσετε τις τωρινές σας ανάγκες και έπειτα να αναρωτηθείτε κατά πόσο ο πρώην σύντροφο σας θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε αυτές. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Δήμη***** ****
11:00 Τετάρτη 21/06/2017
Είχα σχέση με έναν 2 χρόνια μεγαλύτερο για 34 μήνεςΕπειτα με χωρισε φέρνοντας ως δικαιολογία την αποσταση η οποία δεν ήταν καθόλου δύσκοληΔεν μπορώ να τον ξεπεράσω όλα μου τον θυμίζουνΣκεφτομαι όλες τις στιγμές που περάσαμε μαζί
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ