Σαλάτα ρυζιού

<h2>Υλικά</h2>
<div id="ingredBox">
<ul>
<li>1 κούπα ρύζι</li>
<li>2 κούπες νερό</li>
<li>1 κ.γ. χοντρό αλάτι</li>
<li>¼ κούπας παρθένο ελαιόλαδο</li>
<li>1 λεμόνι μεσαίου μεγέθους φρεσκοστυμμένο</li>
<li>1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη</li>
<li>210 γρ φασόλια, πλυμένα, μαγειρεμένα σε νερό και στραγγισμένα</li>
<li>2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη</li>
<li>2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο</li>
<li>1 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια, πολτοποιημένα</li>
<li>110 γρ τυρί Φέτα, θρυμματισμένη</li>
<li>Χοντρό αλάτι για γαρνίρισμα</li>
<li>Φεσκοτριμμένο πιπέρι για γαρνίρισμα</li>
</ul>
<p> </p>
<h3>Διαδικασία</h3>
<div>
<p>Σε μια κατσαρόλα τοποθετήστε το νερό, το ρύζι και 1 κ.γ. αλάτι και φέρτε το μείγμα σε βράση.</p>
<p>Χαμηλώστε τη φωτιά, καλύψτε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και αφήστε το μείγμα να μαγειρευτεί σιγά σιγά για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να απορροφήσει το ρύζι όλο το νερό και να είναι έτοιμο.</p>
<p>Αφήστε το μείγμα να κάτσει για 5 λεπτά, ανακατέψτε με ένα πιρούνι και αφήστε το να πάρει θερμοκρασία δωματίου.</p>
<p>Εν τω μεταξύ, σε μια λεκάνη ανακατέψτε το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το κρεμμύδι.</p>
<p>Προσθέστε το στο κρύο ρύζι και ανακατέψτε καλά.</p>
<p>Προσθέστε τα φασόλια και τη φέτα.</p>
<p>Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι.</p>
<p>Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύο.</p>
<p> </p>
<p>Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα