Κροκετάκια Σπανακόπιτας

26 Φεβρουαρίου 2016

Υλικά συνταγής

 

  • 300 γρ. σπανάκι
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. μαλακή φέτα
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
  • 2 αβγά
  • 2 κοφτά κ.γ. μπέικινκ πάουντερ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • σπορέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο σπανάκι πρέπει να το πλείνουμε, να το ζεματίσουμε και να το στραγγίσουμε πολύ καλά. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο απλά το ξεπαγώνουμε και το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι ή σφίγγοντας το στις παλάμες. 
Το βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε τα τυριά, το κρεμμυδάκι κι όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε τον χυλό. Πρέπει ο χυλός να είναι αρκετά σφιχτός ώστε να πέφτει σε κουταλιές. Όχι αραιός.
Τηγανίζουμε σε κουταλιές το μίγμα για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά να ροδίσει.
Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με κρύα σάλτσα ντομάτας και σάλτσα γιαουρτιού.

Πηγή:argiro.gr
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ