Ελεύθεροι Μαυρίκος και Φράγκου - Προφυλακιστέος ο Μουσσάς

27 Φεβρουαρίου 2016

Μετά τις απολογίες τους, που διήρκεσαν περίπου 10 ώρες, ελεύθεροι αφέθηκαν οι Παναγιώτης Μαυρίκος και Χρήστος Φράγκου για την υπόθεση με το κύκλωμα των εκβιαστών. Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Παναγιώτης Μουσσάς.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση με το "κύκλωμα των εκβιαστών" είναι ραγδαίες. Το βράδυ της Παρασκευής, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν πως κρίνεται προφυλακιστέος ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μουσσάς, ενώ ελεύθεροι αφέθησαν ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος και ο δημοσιογράφος Χρήστος Φράγκου.

Οι τελευταίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, αλλά και της εγγύησης 50.000 ευρώ.

Οι απολογίες διήρκεσαν περισσότερες από 10 ώρες και μάλιστα ήταν επεισοδιακές, αφού μεταξύ των τριών κατηγορουμένων δεν έλειψαν και τα... "αλληλο-καρφώματα".
Απολογίες χωρίς δικηγόρους!

Χωρίς την παρουσία του συνηγόρου του, προσήλθε για να απολογηθεί ενώπιον του 1ου Ειδικού Ανακριτή ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος, που θεωρείται ως βασικός κατηγορούμενος στην "υπόθεση εκβιασμών επιχειρήσεων". Η απολογία του εκδότη ήταν η δεύτερη για την υπόθεση που λαμβάνει ο ανακριτής, στον οποίο έδωσε νωρίτερα εξηγήσεις ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος.

Ο δημοσιογράφος, που πληροφορήθηκε ότι δεν μπορούσε να εκπροσωπηθεί καθώς δεν χορήγησε άδειες παράστασης στους συνηγόρους της υπόθεσης ο ΔΣΑ, δήλωσε ότι επιθυμεί να απολογηθεί επί της ουσίας και να απαντήσει σε ερωτήσεις του ανακριτή χωρίς της παρουσία του συνηγόρου του Σάκη Κεχαγιόγλου.

Ο εκδότης δεν θέλησε να απολογηθεί χωρίς δικηγόρο και σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια, ζήτησε την αναβολή της διαδικασίας σε χρόνο που να έχει λήξει η αποχή των δικηγόρων. Παράλληλα ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την απολογία του, υποστηρίζοντας ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο και δεν είναι ύποπτος φυγής. Και στα δύο θέματα που έθεσε ο κατηγορούμενος η απάντηση του ανακριτή ήταν αρνητική.


Πηγή: www.madata.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...