Αλμυρό Cheesecake με Σπανάκι!!

29 Φεβρουαρίου 2016

Υλικά συνταγής

 

  • Για τη βάση
  • 125 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 250 γρ. κράκερς
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα
  • Για τη γέμιση
  • 700 γρ. σπανάκι πλυμμένο και στεγνό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο μεγάλο καρότο τριμμένο
  • 400 γρ. φέτα
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 5 αβγά χτυπημένα
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση

Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το σπανάκι να βγάλει τα υγρά του.Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τα κράκερ στους κόφτες του μίξερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και την παρμεζάνα και συνεχίζουμε το χτύπημα στους κόφτες να γίνει το μίγμα σαν βρεγμένη άμμος.
Βάζουμε το μίγμα σε κυκλική φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 26 εκ. Πιέζουμε το μίγμα με τα χέρια ή με την ανάποδη του κουταλιού και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Το παγώνουμε στην κατάψυξη για 5'-10'.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ όλα τα τυριά και τα λιώνουμε με το αντίστοιχο εξάρτημα μέχρι να γίνουν κρέμα. Συνεχίζοντας να δουλεύει το μίξερ προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλάτι, το πιπέρι, τα μυρωδικά και τέλος τα χτυπημένα αβγά. Συνεχίζουμε την ανάδευση των υλικών μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη κρέμα. Προσθέτουμε το σπανάκι και το καρότο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε στους 160ºC για 35'-40'. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 15' πριν σερβίρουμε.

Πηγή:argiro.gr
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ