Καυτερή Ντοματόσουπα!

1 Μαρτίου 2016
Υλικά
  • 4 μέτριες ώριμες ντομάτες
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζωμό λαχανικών (αν έχουμε) ή νερό
  • 1/2 κουτ. σούπας σάλτσα χαρίσα (από βάζο, στα σούπερ µάρκετ στα ράφια με τα εξωτικά προϊόντα και σε καταστήµατα με ασιατικά προϊόντα) ή 1 πιπερίτσα τσίλι ή λίγο μπούκοβο
  • ψιλοκομμένος βασιλικός φρέσκος ή ξερός, κοπανισμένος
  • αλάτι

Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις βάζουμε σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από το φούρνο και πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις ντομάτες μαζί με το ζωμό λαχανικών (ή το νερό), τη σάλτσα χαρίσα (ή το τσίλι ή το μπούκοβο) μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Πασπαλίζουμε με το βασιλικό και το αλάτι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή:gastronomos.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ