Τηγανητές πατάτες στον φούρνο με σκόρδο και καυτερή πάπρικα!!!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><strong>Υλικά</strong></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>1½ κιλό πατάτες</li>
<li>90 ml λάδι, αλάτι και πιπέρι </li>
<li>τις σκελίδες (ακαθάριστες) από 1 κεφάλι σκόρδο</li>
<li>1 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα ή πιπέρι καγιέν</li>
</ul>
<p><strong>Για τον πουρέ σκόρδου</strong></p>
<ul>
<li>1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο</li>
<li>αλάτι, πιπέρι</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap"> </div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> 35΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span>Προθερμαίνουμε στους 220°C. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια πάχους 1 εκ. (όπως για τηγανητές πατάτες). Βάζουμε σε μπολ με νερό και αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Στραγγίζουμε και ανακατεύουμε με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και στρώνουμε σε ταψί. Σκορπίζουμε τις σκελίδες (ακαθάριστες) από 1 κεφάλι σκόρδο. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Πασπαλίζουμε με την καυτερή πάπρικα ή πιπέρι καγιέν. Χαμηλώνουμε στους 200°C και ψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι πατάτες όσο τραγανές θέλουμε. Βγάζουμε τα σκόρδα, τα ζουλάμε από την πλευρά του κοτσανιού, ώστε να βγει η σάρκα από τα φλούδια, μέσα σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Συνοδεύουμε τις πατάτες με τον πουρέ σκόρδου.</p>
</div>
<p>Πηγή:gastronomos.gr</p>

Σχετικά άρθρα