Στυτική δυσλειτουργία: Τι μπορεί να φταίει και του… πέφτει;

Λίγα πράγματα μπορεί να πληγώσουν περισσότερο τον εγωισμό ενός άντρα από τη στυτική δυσλειτουργία που τον εμποδίζει να είναι σεξουαλικά ακμαίος.

Υπολογίζεται ότι το 40% των αντρών που είναι 40 ετών και πάνω αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας. Ωστόσο σύμφωνα με έρευνες το 75% αυτών των ανδρών, δεν ζητούν ποτέ ιατρική βοήθεια για το πρόβλημά τους.

Είναι σημαντικό για έναν άντρα να γνωρίζει τις συνήθεις αιτίες που μπορεί να οδηγήσουν σε στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ), ώστε να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να το αποφύγει στο μέλλον.

Άγχος στην εργασία

Σε έρευνα που έγινε για λογαριασμό του ErectileDoctor.com, διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες που εργάζονται σε ένα περιβάλλον, το οποίο τους προκαλεί άγχος ή/και κατάθλιψη, είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν την δυσάρεστη καθημερινότητα με το κάπνισμα, το ποτό, και λαμβάνοντας αντικαταθλιπτικά. Όλα αυτά έχει αποδειχτεί ότι συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας.

Υπερβολική παρακολούθηση ερωτικών ταινιών

Μία από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου (πορνό) αποκάλυψε πρόσφατα ότι μέσα στο 2013 είχε 14 δισεκατομμύρια επισκέψεις, κάτι που μεταφράζεται σε 1,7 εκατομμύρια επισκέψεις την ώρα! Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η υπερβολική παρακολούθηση ερωτικού περιεχομένου στο ίντερνετ ή στην τηλεόραση μπορεί να οδηγήσει σε ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία με τη σειρά τους προκαλούν ΣΔ. Το πορνό σπανίως έχει σχέση με την πραγματικότητα και υπάρχει έρευνα που υποδηλώνει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος αλλάζει όταν κάποιος βλέπει πάρα πολύ πορνό, όπως υποστηρίζει ο ψυχολόγος Muhammad A. Mirza. Γίνεται σχεδόν εθιστικό και κάνει τον εγκέφαλο να  διεγείρεται ολοένα και πιο δύσκολα ερωτικά.

Κακή στοματική υγιεινή

Ισραηλινοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι περισσότερο από το 15% των ανδρών με ΣΔ υποφέρουν επίσης από περιοδοντίτιδα, μια σοβαρή μορφή της ασθένειας των ούλων, σε σύγκριση με μόνο το 2% των ανδρών χωρίς στυτική δυσλειτουργία. Επιπλέον, έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Σεξουαλικής Ιατρικής έδειξε ότι η στοματική φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του eNOS, ενός ενζύμου που παράγει το νιτρικό οξύ, το οποίο με τη σειρά του ρυθμίζει τη ροή του αίματος.

Το πολύ αλάτι

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να οδηγήσει σε καρδιαγγειακά προβλήματα. Μερικά συμπτώματα αυτών είναι η υψηλή πίεση και η υψηλή χοληστερίνη στο αίμα. Οι δύο αυτές παθήσεις μπορεί να προκαλέσουν εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να προκαλέσει βλάβη των νεύρων που διατρέχουν το σώμα σας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο πέος σας.

Μη υγιεινή διατροφή

Έρευνες έχουν δείξει ότι η μεσογειακή δίαιτα ειδικά είναι το πιο υγιεινό αντίδοτο για τους άνδρες με προβλήματα στύσης. Οι φυσικές τροφές με καλά λιπαρά, όπως οι ξηροί καρποί και το ελαιόλαδο, βοηθούν να καθαρίσουν τα αιμοφόρα αγγεία από την πλάκα και ενισχύουν την παραγωγή του μονοξειδίου του αζώτου, μιας χημικής ένωσης που διευκολύνει την στύση μέσω της διαστολής των αιμοφόρων αγγείων στο πέος.

Πηγή: www.onmed.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αν κοιμηθούμε γυμνοί, η σεξουαλική μας ζωή θα «απογειωθεί»;

Ξεχάστε το «μια φορά στο τόσο»: Πώς θα τον πείσεις να κάνετε σεξ;

Τα 3 απλά βήματα για να πετύχεις πολλαπλούς οργασμούς

Λίμπιντο: Ποια φάρμακα… σκοτώνουν τη διάθεση για σεξ;

Ο κίνδυνος που κρύβει το «γαλλικό» φιλί με τον παρτενέρ

Σχετικά άρθρα