Αβραμόπουλος: Προθεσμία ως τις 12 Μαΐου στην Ελλάδα για να προστατεύσει τα σύνορά της

4 Μαρτίου 2016

Η Ευρώπη θα δώσει στην Ελλάδα προθεσμία έως τις 12 Μαΐου για να καταγράψει όλους τους μετανάστες μεθοδικά, αλλιώς θα επιβάλει μεγαλύτερους συνοριακούς ελέγχους, τονίζει ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

«Η Ελλάδα θα έχει έως τον Μάιο για να προστατέψει τα εξωτερικά της σύνορα», αναφέρει ο Έλληνας επίτροπος. «Θα αξιολογήσουμε την κατάσταση στις 12 Μαΐου. Εάν δεν δούμε πρόοδο έως τότε, δεν θα διστάσουμε να δημιουργήσουμε κανόνες ώστε να μπορέσουν να επεκταθούν οι συνοριακοί έλεγχοι στην Ευρώπη», προσθέτει.

Ο Δ. Αβραμόπουλος σημειώνει στην εφημερίδα ότι ο στόχος είναι να αρθούν οι συνοριακοί έλεγχοι που είχαν τεθεί ως αποτέλεσμα της μεταναστευτικής κρίσης στο εσωτερικό της ελεύθερης ζώνης Σένγκεν, έως τον Νοέμβριο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει επίσης να παρουσιάσει στα μέσα Μαρτίου προσχέδια νόμου για την μεταρρύθμιση του συγκεκριμένου κανονισμού της συμφωνίας του Δουβλίνου, σύμφωνα με τον οποίο οι αιτήσεις ασύλου πρέπει να εξεταστούν στη χώρα όπου ζητείται αρχικά το άσυλο.

«Εξακολουθούμε να τηρούμε τα σχέδια για μια μόνιμη μετεγκατάσταση των προσφύγων. Θα συνδέεται με τα σχέδια μεταρρύθμισης του Δουβλίνου. Επιπλέον, θα παρουσιάσουμε σχέδια για το πώς μπορούν να εναρμονιστούν καλύτερα οι κανονισμοί ασύλου στην Ευρώπη», επισημαίνει. koutipandoras

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ