Ιταλικη Frittata Toscana

4 Μαρτίου 2016

Υλικά

-10 αβγά
-3/4 φλιτζανιού γάλα
-1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
-1 φλιτζάνι σπανάκι ψιλοκομμένο
-3 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο
-100 γρ. προσούτο ψιλοκομμένο
-1/4 φλιτζανιού ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
-1/4 φλιτζανιού πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
-1 κουτ. σούπας σταφίδες
-1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
-50 γρ. τυρί κατσικίσιο
-2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι

 

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μία κουτ. σούπας ελαιόλαδο για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, συνεχίζουμε με το σκόρδο και ροδίζουμε το προσούτο. Βάζουμε τη σταφίδα, το σπανάκι, το μοσχοκάρυδο και τις λιαστές ντομάτες, σοτάροντας μαζί για 2 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και σιγομαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Απλώνουμε την πιπεριά και ψήνουμε στον φούρνο για 8 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με το κατσικίσιο τυρί και σερβίρουμε

 

Πηγή:thecookbook.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Handelsblatt: η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα
Τα νέα της ημέρας
12:04 Handelsblatt: η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα
Τι πήραμε, τι χάσαμε στο Eurogroup
Τα νέα της ημέρας
10:34 Τι πήραμε, τι χάσαμε στο Eurogroup