Ιταλικη Frittata Toscana

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>-10 αβγά<br />-3/4 φλιτζανιού γάλα<br />-1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο<br />-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο<br />-1 φλιτζάνι σπανάκι ψιλοκομμένο<br />-3 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο<br />-100 γρ. προσούτο ψιλοκομμένο<br />-1/4 φλιτζανιού ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες<br />-1/4 φλιτζανιού πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη<br />-1 κουτ. σούπας σταφίδες<br />-1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο<br />-50 γρ. τυρί κατσικίσιο<br />-2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη<br />-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο<br />-αλάτι, πιπέρι</p>
<p> </p>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μία κουτ. σούπας ελαιόλαδο για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, συνεχίζουμε με το σκόρδο και ροδίζουμε το προσούτο. Βάζουμε τη σταφίδα, το σπανάκι, το μοσχοκάρυδο και τις λιαστές ντομάτες, σοτάροντας μαζί για 2 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και σιγομαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Απλώνουμε την πιπεριά και ψήνουμε στον φούρνο για 8 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με το κατσικίσιο τυρί και σερβίρουμε</p>
<p> </p>
<p>Πηγή:thecookbook.gr</p>

Σχετικά άρθρα