Κουκουνάρι και σταφίδες με άγριο Ρύζι!!

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>-250 γρ. ρύζι άγριο <br />-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο <br />-1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο<br />-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο <br />-2 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες <br />-2 κουτ. σούπας κουκουνάρι <br />-2 καρότα τριμμένα στον χοντρό τρίφτη<br />-1 πορτοκάλι (τον χυμό και το ξύσμα του) <br />-αλάτι, πιπέρι</p>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Pίχνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ρηχή κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το ρύζι. Mόλις γυαλίσει το ρύζι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και νερό (σε 1 φλιτζάνι ρύζι αναλογεί 1 ½ φλιτζάνι νερό). Aφήνουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση. Xαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και βράζουμε για 12 λεπτά περίπου με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Δοκιμάζουμε το ρύζι αν έχει μαλακώσει (αλλά να κρατάει λίγο), το αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με βαμβακερή πετσέτα ώστε το ρύζι να στεγνώσει και να γίνει σπυρωτό.</p>
<p><strong>Tip:</strong> Mπορούμε να βράσουμε το ρύζι σε ζωμό κότας ή λαχανικών αντί για νερό, για να του δώσουμε περισσότερη νοστιμιά ή να αντικαταστήσουμε το βούτυρο με μαργαρίνη στη νηστίσιμη εκδοχή.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.thecookbook.gr">www.thecookbook.gr</a></p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα