Ντιπ Guacamole!!

<p><strong>Yλικά</strong></p>
<p>-2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο<br />-1 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο<br />-1/2 κουτ. σούπας καυτερή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη<br />-1 κουτ. γλυκού αλάτι χοντρό<br />-3 ώριμα αβοκάντο καθαρισμένα<br />-3 κουτ. σούπας ντομάτα ψιλοκομμένη<br />-1 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο<br />-1/2 κουτ. σούπας χυμό μοσχολέμονου (λάιμ)<br />-1 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο (προαιρετικά)</p>
<p> </p>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Κόβουμε με ένα πιρούνι τα αβοκάντο και τα ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ ελαφρά μαζί με όλα τα υλικά. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να «δέσουν» οι γεύσεις, για μία ώρα περίπου. Πρέπει, όμως, να σκεπάσουμε το μπολ, γιατί το αβοκάντο επηρεάζεται εύκολα από τον αέρα και μαυρίζει.</p>
<p><strong>Σημ:</strong> Τις πιπεριές για την συνταγή μπορείτε να τις βρείτε σε καταστήματα «ethnic» τροφίμων. Προτιμήστε μεξικάνικης προέλευσης, όπως guajillo, mulato negro και pasilla. Mole, στην τοπική διάλεκτο των Iνδιάνων στην Oaxaca (νοτιοκεντρικά στο Mεξικό) σημαίνει μείγμα. Mε αυτό τον όρο χαρακτηρίζουν μια σειρά από σάλτσες-μείγματα που βάζουν πάνω στο κρέας, τα όσπρια ή το ρύζι. Tα mole έχουν διάφορα χρώματα, όπως πράσινο, κόκκινο ή μαύρο και χαρακτηρίζουν τη Mεξικάνικη κουζίνα περισσότερο από κάθε τι άλλο.</p>
<p> </p>
<p>Πηγή:thecookbook.gr</p>

Σχετικά άρθρα