Σαφράν με πατάτες, μανιτάρια και κοκκινιστές πιπεριές!

4 Μαρτίου 2016

Yλικά

-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-600 γρ. πατάτες σε μεγάλα κομμάτια
-200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
-2 πιπεριές κόκκινες σε λωρίδες
-2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-½ γρ. σαφράν (κρόκο Kοζάνης)
-1 κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη σε χυμό
-1 πρέζα ζάχαρη
-½ κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
-½ κουτ. γλυκού κύμινο
-1 φλιτζάνι κρασί λευκό
-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια κατσαρόλα και ρίχνουμε τον μαραθόσπορο, το κύμινο και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά επιπλέον. Συμπληρώνουμε με τις κόκκινες πιπεριές, το σαφράν και τις πατάτες. Σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη, σβήνουμε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα, τη ζάχαρη και μισό φλιτζάνι νερό. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε.

Πηγή:thecookbook.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +128554+43397+54 - adTechUnit 6
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ