Πότε δεν πρέπει να φοράς στρινγκ;

4 Μαρτίου 2016

Είναι -ορισμένα- άνετα και τονώνουν την αυτοπεποίθησή μας. Είναι υγιεινό όμως να τα φοράμε καθημερινά; Δες πότε είναι προτιμότερο να τα αποφεύγεις, προσέχοντας έτσι την υγεία σου.  

1. Σκοπεύεις να φοράς φόρμες όλη μέρα 

Τα κολλητά ρούχα όπως τα κολάν μπορούν να μπλοκάρουν την κυκλοφορία του αέρα. Ειδικά, όμως, ο συνδυασμός κολλητου κολάν-κολλητού εσωρούχου είναι ακόμα χειρότερος: ευνοείται η ανάπτυξη βακτηρίων η οποία διατράσει την υγιειηνή της περιοχής. Έχε μαζί σου ένα κανονικό εσώρουχο και άλλαξε μετά τη γυμναστική σου. 

2. Θα φορέσεις κοντή φούστα

Αν η φούστα σου ανεβααίνει όταν κάθεσαι, εκτός από τα ατυχήματα που δεν υπάρχει λόγος να σου περιγράψω ότι θα συμβούν, είναι πολύ πιθανό να περάσουν στην ευαίσθητη περιοχή ανεπιθύμητοι... επισκέπτες. Φαντάζεσαι να κάθεσαι σχεδόν γυμνή στο μετρό, ας πούμε;

3. Είσαι επιρρεπής σε μολύνσεις της περιοχής 

Η καθημερινότητας μας, τα στενά ρούχα, το άγχος μπορούν να επηρεάσουν το ph της περιοχής. Συνεπώς, η συχνή χρήση των στρινγκ, μπορεί να ευνοήσει την ανάπτυξη μυκητιάσεων. 

4. Δεν πλένεις κάθε μέρα το σημείο 

Η καθημερινή πλύση με ένα τζελ ή ένα φυσικό σαπούνι ελαττώνει τις πιθανότητες να πάθεις κάποια μόλυνση. Δοκίμασε κιόλας να χρησιμοποιήσεις το λιγότερο μια φορά την εβδομάδα βρασμένο νερό με χαμομήλι για να καθαρίσεις την περιοχή. 

5. Φοράς σερβιέτες 

Νομίζω είναι αυτονόητο ότι εάν έχεις περίοδο, θα πρέπει να φοράς κάτι άνετο. Όμως αν χρησιμοποιείς ακόμα κι αυτές τις σερβιέτες που είναι ειδικές για στρινγκ, έχε στο νου σου ότι θα πρέπει να τις αλλάζει συχνά για να αποφύγεις την ανάπτυξη βακτηρίων. 

6. Αν είσαι άρρωστη

Το ανοσοποιητικό σου σύστημα έχει ήδη δεχτεί... πυρά οπότε καλύτερα να μην το διακινδυνεύσεις και με άλλες λοιμώξεις ή μολύνσεις. Ειδικά αν παίρνεις αντιβίωση, είναι λίγο πιο πιθανό να αναπτύξεις μύκητες στην περιοχή. 

Δες επίσης τι θα πρέπει να προσέξεις πριν πάρεις καινούρια εσώρουχα 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ