Με νόμο, θα τιμωρούνται οι εκπαιδευτικοί που ανέχονται το bullying στα σχολεία

2 Μαρτίου 2016

«Απ' όσο γνωρίζω από συζητήσεις με τον εξαιρετικό συνάδελφο και νυν υπουργό, τον κ. Παρασκευόπουλο -ασχέτως κόμματος- ο οποίος είναι διαμάντι σαν συνάδελφος, νομίζω ότι πρόκειται να φέρει κάποιο νόμο, όπου να ποινικοποιείται το bullying και επίσης θα έχει και διοικητική και ποινική ευθύνη αυτός ο δημόσιος λειτουργός, ενώπιον του οποίου θα εξασκείται το bullying».

Τα παραπάνω επεσήμανε, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM και στην εκπομπή Καθημερινά, με τους Νικόλ Καζαντζίδου και Χρήστο Μάτη ο Γιώργος Παυλίδης, καθηγητής μαθησιακών δυσκολιών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Όπως είπε ο κ. Παυλίδης, από διεθνείς έρευνες φαίνεται ότι μόνο το 4% των εκπαιδευτικών παρεμβαίνει υπέρ του θύματος, όταν εξασκείται το bullying μπροστά του και οι υπόλοιποι το παρακολουθούν. Επίσης, επισήμανε ότι το 71% των παιδιών στις ΗΠΑ που παίρνουν το πιστόλι και σκοτώνουν έχουν υποστεί συστηματικό bullying, έχουν μαθησιακές δυσκολίες ή διάσπαση προσοχής. "Είχαν υποστεί bullying, δεν είχαν τη δύναμη να αντιδράσουν με αποτέλεσμα η δύναμή τους να είναι το πιστόλι" είπε ο κ. Παυλίδης.

Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι η λέξη σχολικός εκφοβισμός (school bullying) είναι πολύ απαλή για να δώσει το νόημα και χαρακτήρισε το bullying ως μια επαναλαμβανόμενη βία, η οποία δεν έχει αιτία και πάντοτε εξασκείται από ισχυρότερους προς αδύναμους.

kontranews.gr

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ