Μείωση του τουρισμού σε Λέσβο, Χίο, Σάμο και Κω

6 Μαρτίου 2016

Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, παραδέχθηκε ότι υπάρχει μείωση των προκρατήσεων στα τέσσερα νησιά που δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, λόγω του προσφυγικού -Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως- ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις.

«Δεν υπάρχουν ακυρώσεις, οι προκρατήσεις είναι λίγο μαζεμένες», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην πρωινή εκπομπή " MEGA Σαββατοκύριακο".

Ειδικά για την Κω, με βάση τα στοιχεία των μεγάλων tour operators, όπως ανέφερε η κ. Κουντουρά, οι προκρατήσεις είναι μειωμένες κατά 20% - 25%.

Η κ. Κουντουρά υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχθούν τα τέσσερα αυτά νησιά, εκτιμώντας ότι «υπάρχει η δυνατότητα με μία καλή προβολή» και «δείχνοντας την ομαλότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή» να βελτιωθεί η κατάσταση.

«Δεν θα δούμε τις εικόνες τις περσινές, πέρυσι ξαφνιάστηκαν όλοι», διαβεβαίωσε, εξηγώντας ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες κατευθύνονται στα κέντρα ταυτοποίησης, τα οποία είναι μακριά από την τουριστική κίνηση.

Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού ζήτησε εκ μέρους των επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου, όπως είπε, να μη συνδέεται ο τουρισμός με το προσφυγικό.

Εκτίμησε, πάντως, ότι το 2016 θα είναι ακόμη καλύτερη χρονιά για τον τουρισμό σε σχέση με το 2015, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ήδη θετικά δείγματα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ