10 μυστικά για να πετύχει το πρώτο σας ραντεβού!

Αναζητάτε συμβουλές για το πώς πρέπει να διαχειριστείτε την περίπτωση του πρώτου ραντεβού; Τότε πιθανόν να έχετε προσέξει τον καταιγισμό των καταχωρήσεων στο Google, στην αναζήτηση «τι πρέπει να κάνετε και να μην κάνετε στα πρώτα ραντεβού». Πάνω από 300 εκατομμύρια απαντήσεις θα βομβαρδίσουν την οθόνη του υπολογιστή σας. Φαίνεται ότι όλοι είναι ειδικοί στο θέμα των σχέσεων και της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Παρακάτω οι υποδείξεις έρχονται μόνο από τους πραγματικά ειδικούς!

1. Μην έχετε στο μυαλό σας ένα συγκεκριμένο πρότυπο άνδρα. 

Ευρύνετε τον ορισμό που δίνετε για τον ιδανικό σύντροφο. Μείνετε ανοιχτοί στην πιθανότητα να ερωτευτείτε κάποιον που δεν ταιριάζει απόλυτα με τα κριτήρια που έχετε θέσει σχετικά με τον άνθρωπο που σας ταιριάζει. Το πιο σημαντικό στα πρώτα ραντεβού είναι να είμαστε ανοιχτόμυαλες.

2. Μην είστε υπερβολικά επικριτική.

Πλησιάστε τους άλλους με περιέργεια, ευγένεια και κατανόηση. Οι έρευνες αποδεικνύουν πως πολλές φορές γινόμαστε πολλοί επικριτικοί στα πρώτα ραντεβού, δίνουμε μεγάλη σημασία στις ατέλειες της συμπεριφοράς του ανθρώπου που έχουμε απέναντί μας   ενώ πραγματικά θα μπορούσαμε να έχουμε μια ταιριαστή σχέση. Μη ξεχνάτε άλλωστε ότι τα ετερώνυμα έλκονται.

3. Μην δείχνετε ότι είστε κτητική, μπορεί να τρομάξετε τον σύντροφό σας. Μη δείξετε υπερβολική οικειότητα.

Επίσης μη δείχνετε απελπισμένη. Συγκρατείστε συμπεριφορές που μπορεί να ερμηνευτούν ως κτητικές, ασταθείς, ή αλλιώς ανεπιθύμητες. Σεβαστείτε τη φυσική εξέλιξη ανάπτυξης της οικειότητας. Το να πείτε σε κάποιον που βγαίνετε για πρώτη φορά πόσο πολύ σας αρέσει θα προκαλέσει αρκετή πίεση. Αντίθετα, αποκαλύψτε σταδιακά τις σκέψεις, τα συναισθήματα και την προσωπική σας ιστορία, ξεκινώντας από τις πιο συνηθισμένες και προχωρώντας έπειτα στις βαθύτερες, πιο προσωπικές αποκαλύψεις.

4. Κρατήστε τους κλασσικούς ρόλους άνδρα-γυναίκα. 

Κάποιοι κανόνες είναι κλασικοί, γιατί έχουν τεσταριστεί στην πάροδο του χρόνου. Ναι, ζούμε σε μια μοντέρνα εποχή όπου οι γυναίκες μπορούν να πληρώνουν για τον εαυτό τους και ν’ ανοίγουν μόνες τους την πόρτα για να βγουν. Παρ’ όλα αυτά, είναι ωραίο όταν ο άνδρας κάνει κίνηση να πληρώσει τον λογαριασμό μετά από μία έξοδο για φαγητό. Αντίστοιχα, οι κυρίες καλύτερα είναι να μην υιοθετούν υπερβολικά ανδροπρεπείς συνήθειες και συμπεριφορές.

5. Μην επηρεάζεστε υπερβολικά απ’ τις προσδοκίες της οικογένειας και των φίλων σας, που υπακούουν σε αντιλήψεις όπως «από πού κατάγεται;» ή «πόσο μορφωμένος/οικονομικά ευκατάστατος είναι;».

Βρείτε την ισορροπία στην επιρροή που αφήνετε να ασκούν πάνω σας οι απόψεις των άλλων και μην παρακούτε το ένστικτο σας όσον αφορά την επιλογή συντρόφου. Όταν συνειδητοποιήσετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας είναι πιο πιθανό να διατηρήσετε μια μακροχρόνια σχέση.

6. Μην το παρακάνετε με το να μιλάτε για σας και το παρελθόν σας, όπως τα λάθη, τις ερωτικές απογοητεύσεις των τελευταίων 10 χρόνων ή ακόμα και για την τελευταία σας σχέση. Όταν κάποιος βγαίνει με κάποιον θέλει να τον γνωρίσει όπως είναι σήμερα, όχι όπως ήταν σε μια προηγούμενη ζωή. Μιλήστε για τις αξίες και τους στόχους που έχετε θέσει στον εαυτό σας για το μέλλον.

7. Μην μονοπωλήσετε τη συζήτηση, μην επιδιώκετε να γίνετε το επίκεντρο της βραδιάς.

Κανένα αξιόλογο άτομο δεν ενδιαφέρεται να δεσμευτεί σε μια σχέση με έναν νάρκισσο. Κάντε τη συζήτηση να κυλάει αμοιβαία και δείξτε στον άλλον ότι ενδιαφέρεστε να τον γνωρίσετε καλύτερα και να μάθετε για εκείνον.

8. Η αυθεντικότητα μετράει. 

Μην αλλοιώσετε την προσωπικότητά σας για να ταιριάζετε με τις προτιμήσεις του. Όταν αλλάζουμε το ποια είμαστε στην πραγματικότητα, η σχέση είναι καταδικασμένη πριν ακόμα ξεκινήσει. Παρουσιάστε τον αυθεντικό εαυτό σας. Είναι πολύ πιο εύκολο σε σύγκριση με την ενέργεια που δαπανάτε για να προσποιήστε κάτι άλλο απ’ αυτό που είστε.

9. Ξεχάστε όλες τις προηγούμενες αρνητικές σας εμπειρίες σας. 

Μην παραπονιέστε για την κακή σας τύχη στον έρωτα. Κρατείστε στο μυαλό σας ότι τα ραντεβού δεν είναι εύκολη υπόθεση για κανέναν. Η νοοτροπία που έχουμε για το θέμα είναι αυτή που θα δημιουργήσει τις ευκαιρίες για μας. Αφήστε πίσω όλη την αρνητικότητα.

10. Και βέβαια πάντα πρέπει να έχετε στο νου σας ότι η εύρεση συντρόφου δεν είναι όλη σας η ζωή. Είμαστε ευτυχισμένοι όχι μόνο όταν έχουμε έναν σύντροφο αλλά όταν νιώθουμε πλήρεις, όταν αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας είτε για να ασκηθούμε είτε για να διαβάσουμε ένα βιβλίο, είτε να περάσουμε καλά με τους φίλους μας αλλά κυρίως όταν φροντίζουμε να εξελίσσουμε τον εαυτό μας και την προσωπικότητά μας. Δεν πρέπει να δίνουμε προτεραιότητα σε μια σχέση και να αφήνουμε πίσω τον εαυτό μας. Αυτό δεν εκτιμάται άλλωστε ούτε από τον υποψήφιο σύντροφό μας.

Σχετικά άρθρα