Ραβιόλια με μανιτάρια και μπέικον βουτηγμένα σε σάλτσα βουτύρου!

8 Μαρτίου 2016

Υλικά συνταγής

 

  • Για τη γέμιση
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 300 γρ. φρέσκα ψιλοκομμένα μανιτάρια
  • 2 φέτες μπέικον
  • 200 γρ. φρέσκο μαλακό τυρί κατσικίσιο, κρέμα ή μανούρι
  • 1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 40 φύλλα won ton (στα μεγάλα σούπερ μάρκετ η ασιατικά προϊόντα ) ή σπιτική ζύμη για πάστα
  • 2 κρόκους αβγών
  • Για τη σάλτσα βουτύρου
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 φέτα μπέικον
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Για τη σπιτική ζύμη για πάστα
  • αβγά
  • αλεύρι σκληρό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • για κάθε αβγό 3/4 φλ. αλεύρι
Εκτέλεση

Για τη γέμιση
Ζεσταίνουμε το λάδι, αρωματίζουμε με το σκόρδο για 1' και το αφαιρούμε, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μπέικον καθώς και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά να πιουν τα υγρά τους αλατοπιπερώνουμε και αν προσθέτουμε μοσχοκάρυδο. Τα αλέθουμε στο μπλέντερ κι αφήνουμε να κρυώσουν. Τα ανακατεύουμε με το φρέσκο τυρί. Βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.
Αλευρώνουμε τον πάγκο. Αραδιάζουμε τα μισά φύλλα won ton, βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο και αλείφουμε περιμετρικά με κρόκο αβγού με πινέλο. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Κόβουμε με κούπ πάτ δίνοντας στρογγυλό σχήμα. Τσιμπάμε τις άκρες να κολλήσουν, πιέζοντας ελαφρά να φύγει ο αέρας.
Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό σε μέτρια φωτιά για 2'-3'.

Για τη σάλτσα βουτύρου
Λιώνουμε το βούτυρο και αρωματίζουμε με το σκόρδο και το ψιλοκομμένο μπέικον. Όταν ροδίσει το βούτυρο ρίχνουμε την κρέμα και αφήνουμε να βράσει για να πυκνώσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό η φρέσκο θυμάρι. Περιχύνουμε τα ραβιόλια.

Για τη σάλτσα καρότου
 
Βράζουμε ψιλοκομμένα καρότα με πράσο και αφού μαλακώσουν τα στραγγίζουμε καλά, προσθέτουμε λίγο βούτυρο και αραιώνουμε με λίγο από τον ζωμό που έβρασαν ανάλογα με την πυκνότητα που θέλουμε να δώσουμε. Αλατοπιπερώνουμε.

Για τη σπιτική ζύμη για πάστα
Ένα αβγό αναλογεί σε κάθε άτομο, δηλαδή για μια μερίδα ζυμαρικά φρέσκα. Χτυπάμε τα αβγά με αλάτι και λίγο λάδι. Κάνουμε λοφάκι από ανάλογο αλεύρι και ανοίγουμε λακκούβα στη μέση. Ρίχνουμε τα αβγά. Με πιρούνι αρχίζουμε να ανακατεύουμε και να περνάμε μέσα στα αβγά αλεύρι. Η ζύμη θα τραβήξει όσο χρειάζεται. Ζυμώνουμε καλά να γίνει ελαστική. Ξεκουράζουμε τη ζύμη σκεπασμένη να μην κάνει πέτσα.
Ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο ή με μηχανή ζυμαρικών ή με το χέρι. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια ή στρογγυλά. Ανάλογα βέβαια και τι ζυμαρικό θέλουμε να φτιάξουμε. Ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία γεμίσματος. Θέλουν βράσιμο για 3' λεπτά.

Πηγή:argiro.gr
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ