Γεμιστά μπομπάκια από πατάτα, με τυρί και ζαμπόν!!

<h3>Υλικά συνταγής</h3>
<p> </p>
<ul>
<li class="ingredient"><span><strong>Για τη ζύμη πατάτας:</strong></span></li>
<li class="ingredient"><span>200 γρ. πατάτες </span></li>
<li class="ingredient"><span>120 γρ. αλεύρι για πίτσα (τύπου 00) [*]</span></li>
<li class="ingredient"><span>2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ</span></li>
<li class="ingredient"><span>2-3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη</span></li>
<li class="ingredient"><span>αλάτι</span></li>
<li class="ingredient"><span><strong>Για τη γέμιση: </strong>[*]</span></li>
<li class="ingredient"><span>3 φέτες ζαμπόν κομμένες στη μέση</span></li>
<li class="ingredient"><span>τυρί προβολόνε γλυκό</span></li>
<li class="ingredient"><span>σπορέλαιο για τηγάνισμα</span><span style="font-size: 10px;"> </span></li>
</ul>
<div class="shortcode-directions instructions">
<h3>Εκτέλεση συνταγής</h3>
<p> </p>
<ol>
<li><span><strong>Για τη ζύμη πατάτας:</strong> Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις στραγγίζετε καλά και μόλις κρυώσουν τις πολτοποιείτε σε πουρέ. Τις τοποθετείτε σε ένα μπολ. δοκιμάζετε το αλάτι και αν απαιτηθεί προσθέτετε ακόμα λίγο και ανακατεύετε.</span></li>
<li><span>Προσθέτετε στο μπολ τη τριμμένη παρμεζάνα, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να έχετε μια μαλακή και ελαστική ζύμη. Αν απαιτηθεί προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι μέχρι να πετύχετε μια ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια σας.</span></li>
<li><span>Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την απλώνετε με πλάστη σε ένα χοντρό “φύλλο” το οποίο θα κόψετε με ένα στρογγυλό κουπ πατ σε 12 δίσκους (ζυγό αριθμό). </span></li>
<li><span><strong>Για τη γέμιση:</strong> Στους μισούς δίσκους τοποθετείτε από μισό κομμάτι ζαμπόν και ένα κομμάτι τυρί. Τους σκεπάζετε με τους άλλους μισούς δίσκους και πιέζετε καλά τις άκρες να σφραγγιστούν καλά για να μη “βγεί” η γέμιση κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος. (βλπέπε φωτογραφία πιο κάτω). <strong><span>Εναλλακτικά</span></strong> μπορείτε να χωρίσετε τη ζύμη σε 12 ίσα μέρη να πλάσετε το κάθε μέρος σε δίσκο, να βάλετε μέσα τη γέμιση και να τη καλύψετε καλά με τη ζύμη γύρω γύρω ώστε να θωρακιστεί.</span></li>
<li><span>Ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, μπόλικο σπορέλαιο σε μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τα μπομπάκια πατάτας και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τις αφαιρείτε από τη φωτιά και τις τοποθετείτε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περίσσιο λάδι.<strong><span>Εναλλακτικά</span></strong>, αν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα μπορείτε να ψήσετε τα μπομπάκια σας σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 12-15 λ γυρίζοντάς τα, στο μέσον του ψησίματος, και από την άλλη πλευρά. Σερβίρετε τα μπομπάκια σας ζεστά και τα απολαμβάνετε. </span></li>
</ol>
<p> <span style="font-size: 10px;"> </span></p>
</div>
<p><span><strong>[*]</strong> Αλεύρι για πίτσα (τύπου 00) θα βρείτε σε όλα τα Σούπερ Μάρκετ (εγώ βρήκα “ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ). Είναι ένα αλεύρι από μαλακό σιτάρι που χρησιμοποιούν οι Ιταλοί. Οι ζύμες που δίνει είναι ελαστικές με ιταλική φινέτσα, για την παρασκευή της αυθεντικής ιταλικής ζύμης και όχι μόνο… Δοκιμάστε το και σε πεϊνιρλί ή ακόμα σε παραδοσιακό ιταλικό ψωμί Ciabatta. </span></p>
<div id="post-area" class="post-108917 post type-post status-publish format-standard has-post-thumbnail hentry category-sintages tag-kroketes tag-2137 tag-3528">
<div id="content-area">
<p><span><strong>[*]</strong> Τα τυριά και το ζαμπόν μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με άλλα της αρεσκείας σας (κίτρινα τυριά όπως, τσένταρ, ένταμ, γκούντα, κασέρι κ.λ.π. ή με προσούτο ή ζαμπόν γαλοπούλας).</span></p>
</div>
</div>
<p>Πηγή:sintayes.gr</p>

Σχετικά άρθρα