Μήπως καταστρέφεις τα τζιν σου;

8 Μαρτίου 2016

Τα φοράς κάθε μέρα, πάνε με όλα και σε έχουν σώσει σε πολλές περιπτώσεις που δεν ήξερες τι άλλο να φορέσεις. Έχεις σκεφτεί, όμως, την περίπτωση να τα καταστρέφεις; Δες πώς θα τα συντηρήσεις και θα αυξήσεις το χρόνο ζωής τους παρακάτω. 

1. Δεν ελέγχεις ποτέ τις οδηγίες πλυσίματος πάνω στο ρούχο 

Δεν θα σου πάρει πολλή ώρα να δεις τι θα πρέπει να προσέξεις στο πλύσιμο. Άσε που θα κερδίσεις, αφού το τζιν σου θα ζήσει περισσότερο αν το φροντίσεις σωστά. 

2. Τα πλένεις πολύ συχνά 

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, το τζιν σαν ύφασμα δε χρειάζεται καν να πλυθεί. Ούτε χρειάζεται να το βάλεις στα άπλυτα ενώ το έχεις φορέσει μόνο μία φορά. Αν περιορίσεις τα πλυσίματα του τζιν σου, θα τα έχεις και για περισσότερο καιρό. Για να σκοτώσεις τα μικρόβια χωρίς να το πλύνεις, βάλε τα στην κατάψυξη.

3. Τα πλένεις στο πλυντήριο

Αν χρησιμοποιείς το πλυντήριο για να τα πλύνεις, ίσως έχεις παρατηρήσει ότι ξεθωριάζουν και το ύφασμά τους χαλάει πιο εύκολα. Το μηχανικο πλύσιμο και στίψιμο αδυνατεί το ύφασμα. Καλύτερο είναι να τα πλύνεις στο χέρι. Αν βαριέσαι, βάλε το στα ευαίσθητα. 

4. Δεν τα γυρίζεις ανάποδα πριν τα βάλεις στα άπλυτα 

Με αυτό το τρόπο, θα αποφύγεις να ξεθωριάσει το χρώμα, οπότε αν τα πλύνεις στο πλυντήριο, οπωσδήποτε γύρισέ τα ανάποδα. Απόφυγε το στεγνωτήριο.

5. Έχεις πάντα πράγματα στις τσέπες 

Πολλά πράγματα βάζεις στις τσέπες σου, από τσίχλες και το κινητό σου μέχρι εισιτήρια και κέρματα. Έχε κάθε φορά στο νου σου, όμως, ότι το ύφασμα μπορεί να ανοίξει σε εκείνες τις περιοχές ή ακόμα και να σκιστεί. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ