Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και καπνιστή πανσέτα!

9 Μαρτίου 2016

ΥΛΙΚΑ

 

·      300γρ. φασολάκια μαυρομάτικα

·      200γρ. πανσέτα καπνιστή ( ή μπέικον)

·      2 φρέσκα κρεμμύδια το πράσινο μέρος (ψιλοκομμένο)

·      1 λεμόνι χυμό και ξύσμα

·      1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο

·      ½ κ.σ πάπρικα γλυκιά

·      1 κ.σ δυόσμο ψιλοκομμένο

·      1 κ.γλ βούτυρο ζωικό

·      1 κ.σ  Nοστιμιά MAGGI

·      πιπέρι φρεσκοτριμμένο

·      ελαιόλαδο

·      αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε σε μια κατσαρόλα τα φασολάκια και γεμίστε με νερό, βράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώστε και ξεπλύνετε καλά .

  2.  Βάλτε σε ένα τηγάνι μια κ.σ ελαιόλαδο και απλώστε όσες φέτες πανσέτας επιτρέπει το μέγεθος του. Βάλτε σε μέτρια φωτιά για να απελευθερωθεί το λίπος και σοτάρετε μέχρι να γίνει τραγανό. Μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί. 

  3. Σκουπίστε το τηγάνι και επαναφέρετε το στην εστί , ρίξτε 1 κ.σ ελαιόλαδο, το σκόρδο και τα φασολάκια, προσθέστε 4 κ.σ νερό, τη Νοστιμιά MAGGI και το βούτυρο. Δουλέψτε το για 3 λεπτά στο τηγάνι και αποσύρετε . 

  4. Τέλος, μέσα στο τηγάνι ρίξτε το μπέικον ψιλοκομμένο, το λεμόνι χυμό και ξύσμα, την πάπρικα, δυόσμο, το φρέσκο κρεμμύδι και ελέγξτε το αλάτι. 

  5. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε ζεστή

 

maggicooking.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ