Καλαμάρι ψητό, βουτηγμένο σε φάβα με θρυματισμένο φιστίκι Αιγίνης!

9 Μαρτίου 2016

ΥΛΙΚΑ

·      1 κιλό καλαμάρια μεσαίου μεγέθους

·      300γρ. φάβα

·      1 κρεμμύδι

·      2 κ.σ φιστίκι Αιγίνης καβουρδισμένο

·      χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

·      1 κ.σ λευκό ξίδι βαλσάμικο

·      1 κ.σ θυμάρι φρέσκο

·      1 φύλλο δάφνης

·      κύβοι λαχανικών MAGGI

·      1 κ.γλ πιπέρι μαύρο σε κόκκους

·      αλάτι

·      ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίστε προσεκτικά τα καλαμάρια εσωτερικά και εξωτερικά καθαρίζοντας το δέρμα. 

  2. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με 1 κ.σ ελαιόλαδο, προσθέστε τη φάβα ενώ πρώτα την έχετε πλύνει καλά και ρίξτε 1,5 λίτρο νερό, το φύλο δάφνης, το πιπέρι και τους δυο κύβους λαχανικών MAGGI

  3. Αφήστε να βράσει για τουλάχιστον 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά και αν χρειαστεί προσθέστε νερό.

  4. Τέλος, μεταφέρετε στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι η φάβα να γίνει κρέμα, προσθέστε το θυμάρι, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και 5 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. 

  5. Χτυπήστε για ακόμη μια φορά και αφήστε στην άκρη σκεπασμένη με μεμβράνη (για να μην δημιουργηθεί πέτσα).

  6. Τοποθετήστε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρετε ολόκληρα τα καλαμάρια με 2 κ.σ  για 2 λεπτά, μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για άλλα 5 λεπτά. Προσοχή μην παραψήσετε τα καλαμάρια θα γίνουν πολύ σκληρά. 

  7. Σερβίρετε με τη φάβα και ψιλοκομμένο το φιστίκι Αιγίνης. 

 

maggicooking.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ