Αυγά με μανιτάρια και μπεσαμέλ στον φούρνο!

9 Μαρτίου 2016

ΥΛΙΚΑ

·      8 αυγά βρασμένα

·      250γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα στα 6

 

·      150γρ. τριμμένη σε πούδρα γραβιέρα

·      2 κ.σ κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο (το πράσινο μέρος)

·      2 κ.σ αλεύρι

·      2 κ.σ βούτυρο λιωμένο

·      700 ml γάλα

·      κύβος λαχανικών MAGGI


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίξτε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέστε τον κύβο λαχανικών MAGGI και δώστε  μια βράση. 

  2. Παράλληλα σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο και ζεστάνετε μέχρι να λιώσει, προσθέστε το αλεύρι και καβουρδίστε για 2 λεπτά. 

  3. Ρίξτε μέσα το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα.

  4. Σε ένα τηγανάκι ρίξτε 3 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν, όταν είναι έτοιμα μεταφέρετε μέσα στην μπεσαμέλ. 

  5. Κόψτε τα αυγά στη μέση και θρυμματίστε με τα δάχτυλα σας 4 από τους κρόκους, ρίξτε τους μέσα στη μπεσαμέλ, προσθέστε 2 κ.σ γραβιέρα, το φρέσκο κρεμμύδι και δοκιμάστε το αλάτι. 

  6. Απλώστε τα ασπράδια από τα αυγά σε ένα πυρίμαχο σκεύος και με ένα κουταλάκι γεμίστε το κάθε ένα με τη μπεσαμέλ. 

  7. Πασπαλίστε στην επιφάνεια τους την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήστε στο γκριλ του φούρνου σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε άμεσα. 

 
maggicooking.gr
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ