Πώς είναι τα σύνορα στις άλλες χώρες- Εικόνες

9 Μαρτίου 2016

Τη στιγμή που σύνορα κλείνουν και άνθρωποι στοιβάζονται σε ουδέτερες ζώνες, κάποιος έρχεται να μας υπενθυμίσει πως τα σύνορα είναι απλά μια ιδέα, που οι άνθρωποι εφηύραν.

Ο Βαλέριο Βιντσένζο, φωτογράφος με έδρα την Ολλανδία, δημιούργησε ένα έργο ιδιαίτερα επίκαιρο σήμερα, εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης.

Τα «Σύνορα της Ειρήνης» έρχονται να δώσουν απαντήσεις σε εκείνους που σηκώνουν συρματοπλέγματα, κλείνοντας τα σύνορά τους, δείχνοντας πως ορισμένες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου τις χωρίζουν απλά λίμνες, ξύλινοι διάδρομοι, γραμμές στον δρόμο. Τις χωρίζει η φύση και η ιδέα των συνόρων.

«Με τη βοήθεια ενός GPS και λεπτομερών χαρτών, έκανα πολλά ταξίδια κατά μήκος αυτών των ''διαγραμμένων'' ορίων, με την πρόθεση να συλλάβω την ουσία αυτών των -τώρα- ειρηνικών διαβάσεων», λέει στο σημείωμά του ο φωτογράφος.

«Ακόμα και αν το ένα σημείο βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά από το άλλο, όλες οι εικόνες βρίσκονται απομακρυσμένες από το στερεότυπο της έννοιας των συνόρων. Τι είναι άλλωστε τα σύνορα;», προσθέτει.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Πηγή: inews.grΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ