Πεντανόστιμες Γαρίδες με Λινγκουίνι και κρέμα γάλακτος!

10 Μαρτίου 2016

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό γαρίδες tiger

1 κουταλια ελαιόλαδο

1 ντομάτα

1 κρεμμυδι

200 ml ούζο

300 ml κρέμα γάλακτος

200 γρ. φέτα

1/2 κύβο λαχανικών

μια πρέζα πιπέρι άσπρο (προαιρετικό)

αλάτι αν χρειαστεί

 

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε καλά τις γαρίδες, βγάζοντας και το εντεράκι.
  2. Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμυδι και τη ντομάτα τα οποία έχουμε ψιλοκόψει.
  3. Ρίχνουμε τις γάριδες και τις φέρνουμε 2-3 βόλτες μέχρι να πάρουν ροζ χρωμα.
  4. Μετά προσθέτουμε το ούζο και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει με πολυ λίγο ζουμάκι.
  5. Ρίχνουμε τον κύβο και την κρέμα γάλακτος.
  6. Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση ρίχνουμε το πιπέρι και την φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια.
  7. Αφήνουμε μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα και να λιώσει η φέτα, δοκιμάζουμε αν θέλει αλάτι.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Το μόνο που έχω να πω είναι οτι η σάλτσα τρώγεται με το κουτάλι...απλά απίστευτη!! Σερβίρονται με λιγκουίνι αλλα και μόνες τους με ψωμάκι ζεστο ειναι κόλαση!

sintagespareas.gr

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ