Πεντανόστιμες Γαρίδες με Λινγκουίνι και κρέμα γάλακτος!

<p><strong>ΥΛΙΚΑ</strong></p>
<p>1 κιλό γαρίδες tiger</p>
<p>1 κουταλια ελαιόλαδο</p>
<p>1 ντομάτα</p>
<p>1 κρεμμυδι</p>
<p>200 ml ούζο</p>
<p>300 ml κρέμα γάλακτος</p>
<p>200 γρ. φέτα</p>
<p>1/2 κύβο λαχανικών</p>
<p>μια πρέζα πιπέρι άσπρο (προαιρετικό)</p>
<p>αλάτι αν χρειαστεί</p>
<p> </p>
<h3>Πώς το κάνουμε:</h3>
<ol>
<li>Πλένουμε καλά τις γαρίδες, βγάζοντας και το εντεράκι.</li>
<li>Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμυδι και τη ντομάτα τα οποία έχουμε ψιλοκόψει.</li>
<li>Ρίχνουμε τις γάριδες και τις φέρνουμε 2-3 βόλτες μέχρι να πάρουν ροζ χρωμα.</li>
<li>Μετά προσθέτουμε το ούζο και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει με πολυ λίγο ζουμάκι.</li>
<li>Ρίχνουμε τον κύβο και την κρέμα γάλακτος.</li>
<li>Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση ρίχνουμε το πιπέρι και την φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια.</li>
<li>Αφήνουμε μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα και να λιώσει η φέτα, δοκιμάζουμε αν θέλει αλάτι.</li>
</ol>
<p> </p>
<h3>Λίγα μυστικά ακόμα</h3>
<p> </p>
<p>Το μόνο που έχω να πω είναι οτι η σάλτσα τρώγεται με το κουτάλι…απλά απίστευτη!! Σερβίρονται με λιγκουίνι αλλα και μόνες τους με ψωμάκι ζεστο ειναι κόλαση!</p>
<p>sintagespareas.gr</p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα