Ψαγμένες εφηβικές φράσεις: δες αν κι εσύ χρησιμοποιείς τις παρακάτω φράσεις

10 Μαρτίου 2016

Σου είπε ότι είσαι γκόμενα γαρίδα κι εσύ άνοιγες λεξικά να δεις αν σε έβρισε ή όχι; Η κάθε γενιά εφήβων έχει και το δικό της λεξιλόγιο και παρακάτω στο παρουσιάζουμε για να μην μείνεις στην... απέξω. 

1. Yolo: You Only Live Once 

Yolo σημαίνει να απολαμβάνεις τη ζωή σου ακόμα κι αν πρέπει να πάρεις ρίσκα. Γιατί άλλωστε, μια ζωή την έχουμε! Η Washighton Post και η Huffington Post χαρακτήρισαν το YOLO ως ως "το νεώτερο ακρωνύμιο που λατρεύουμε να μισούμε"

2. "Γκόμενα γαρίδα" ή "μόνο με σακούλα" 

Αν σου πει κάποιο αγόρι ότι είσαι γκόμενα-γαρίδα, μην το πάρεις σαν κοπλιμέντο. Ουσιαστικά εννοεί ότι έχεις ωραίο και... νόστιμο σώμα, αλλά άσχημο κεφάλι ή πρόσωπο. Αν πάλι ακούσεις να λέει στους φίλους του "Τι με αυτή; Μόνο με σακούλα" σε θεωρεί άσχημη. 

3. "Τσίλαρε" και "άραξε την πέτσα σου" 

Αν κάποιος σου πει να τσιλάρεις, απλώς ηρέμησε. Αν σου πει να αράξεις την πέτσα σου, απλώς χαλάρωσε γιατί μάλλον βγήκες λίγο εκτός εαυτού. 

4. Τι φάση; 

"Τι φάση ρε φίλε΄"πρακτικά σημαίνει "τι στο καλό έγινε;" ή τι "πήγες και είπες;"

5. Τρολάρω 

Γνωστό και αγαπημένο, το "τρολάρισμα" και το ρήμα "τρολάρω" σημαίνει κοροϊδεύω ή κάποιος σου κάνει φάρσα. 

6. Φάσωμα 

Αν κάποιος σου ζητήσει "φάσωμα" ή να "φασωθείτε" να ξέρεις ότι θα συμπεριλαμβάνει γλωσσόφιλα οπότε ετοιμάσου. 

7. Κόβω φλέβα 

Μια φράση που έχει δύο έννοεις: από τη μία βαριέσαι του θανατά και από την άλλη πεθαίνεις για κάτι, κάτι σου αρέσει υπερβολικά πολύ, όπως πχ κόβω φλέβα για τους Boys and Noise. 

8. Πάρε πούλο 

Σίγουρα αν σου πει κάποιος να "πάρεις τον πούλο" δεν είναι κακό εφόσον στην ουσία σε διώχνει και δεν θέλει να σε βλέπει. 

9. SWAG 

Αν είσαι swag, είσαι πολύ κούλ και άνετος


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ