Γαύρος με ντομάτες!

10 Μαρτίου 2016

Υλικά

  • 1 κ. γαύρος
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες
  • 2 ντομάτες σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
  • 1 λεμόνι σε ροδέλες
  • 2 φύλλα δάφνης σπασμένα σε κομματάκια
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη ξερή
  • δενδρολίβανο ξερό
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • 1 ποτήρι του κρασιού νερό

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τον γαύρο και τον βάζουμε σε ταψί τον έναν δίπλα στον άλλον. Από πάνω βάζουμε εναλλάξ το κρεμμύδι, τη ντομάτα και το λεμόνι.
  2. Προσθέτουμε την πιπεριά και τη δάφνη.
  3. Σε μπωλ ανακατεύουμε το λάδι, το λεμόνι, το δενδρολίβανο και τη ρίγανη και περιχύνουμε το γαύρο. Προσθέτουμε και το νερό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να συνοδεύσουμε το γαύρο με ρύζι μπαμάτι. Η συγγραφέας προτείνει να πιούμε ένα κρασάκι ροζέ από Ξινόμαυρο που δένει το ψάρι με το ρύζι.

 

sintagespareas.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +129070+43396+54 - adTechUnit 6
Άγχος: Δυσκολία στην αναπνοή και πόνος στο στήθος
Το πρόβλημα μου είναι ότι αγχώνομαι με το...
Ψυχιατρική: Η κακή διάθεση και η έλλειψη ευχαρίστησης
Όλες οι μορφές ψυχοθεραπείας, κατά το...
Σχέση: Όταν δε σε συμπαθούν οι γονείς του συντρόφου σου
Το πρόβλημα είναι ότι οι γονείς του δεν...