Kαλαμαράκια φούρνου: Η συνταγή για να γλιτώσετε πολλές θερμίδες -Ίδια με τηγανιτά!

12 Μαρτίου 2016

Εύκολα, νόστιμα, πιο υγιεινά αφού ψήνονται, γίνονται εξίσου γρήγορα, σε λιγότερο ελαιόλαδο, και το κυριότερο δε λερώνεται η κουζίνα! 

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 1 φλυτζ. του καφέ ούζο
  • αλάτι
  • αλεύρι
  • ελαιόλαδο
  • λαδόκολλα
 

 

Πώς το κάνουμε:

 

Βήμα 1
1) Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα πλένουμε, βγάζουμε την πέτσα τους τραβώντας τη από μια άκρη, βγάζοντάς τη όλη και τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους ενός δάχτυλου περίπου. Πλοκάμια και κεφάλια, τα κρατάμε ατόφια.
 

 

Βήμα 2
2) Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού, το ανάλογο αλάτι, και το ούζο. Τα ανακατεύουμε και τ' αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα, στο ψυγείο (εγώ τ'άφησα περισσότερο).
 

 

Βήμα 3
3) Αφού μαριναριστούν, στραγγίζουμε όποια υγρά έχουν τα καλαμαράκια και ρίχνουμε μπόλικο αλεύρι, ώστε να αλευρωθούν και να στεγνώσουν καλά, απ'όλες τις πλευρές τους.
 

 

Βήμα 4
4) Στρώνουμε τη λαδόκολλα σε ταψί, λαδώνουμε καλά, ή ακόμα καλύτερα, ψεκάζουμε παντού με λάδι. Ψεκάζουμε ή ρίχνουμε λίιιγο λάδι πάνω απ' τα καλαμαράκια, τα οποία, αφού τα τινάξουμε να φύγει η περίσσεια του αλευριού, τα στρώνουμε στη λαδόκολλα, σε μια στρώση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 200 β. C.
 

 

Βήμα 5
5) Τ'αφήνουμε να πάρουν χρώμα, όπως το χρυσοκίτρινο αν τα τηγανίζαμε, δε χρειάζεται να τα γυρίσετε απ'την άλλη μεριά.
 

 

Βήμα 6
6) Βγάζουμε απ'το φούρνο και σερβίρουμε (προαιρετικά) με λεμόνι. Καλή σας όρεξη.
 
 
sintagespareas,gr
 


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ