Χταποδάκι τηγανιτό με μέλι: Μια υπέροχη συνταγή από τη Λήμνο!

<div class="recipe">
<div class="rr_steps">
<h3>Τι χρειαζόμαστε:</h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">1 χταπόδι του κιλού</li>
<li class="rr_method_list">1 κουταλιά της σούπας ξύδι</li>
<li class="rr_method_list">1 μικρό πιάτο με αλεύρι</li>
<li class="rr_method_list">1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο</li>
<li class="rr_method_list">2-3 κουταλιές μέλι</li>
<li class="rr_method_list">1 ποτηράκι γλυκό κρασί</li>
<li class="rr_method_list">αλάτι, πιπέρι</li>
</ul>
</div>
<h3>Πώς το κάνουμε:</h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">Βάζουμε το καθαρισμένο χταπόδι σε ένα κατσαρολάκι.</li>
<li class="rr_method_list">Ρίχνουμε νερό μέχρι να το σκεπάσουμε, ρίχνουμε το ξύδι και σιγοβράζουμε για μία ώρα.</li>
<li class="rr_method_list">Αφού βράσει κόβουμε τα πλοκάμια.</li>
<li class="rr_method_list">Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι να κάψει.</li>
<li class="rr_method_list">Αλευρώνουμε τα πλοκάμια και την κουκούλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.</li>
<li class="rr_method_list">Μόλις πάρουν ωραίο χρώμα ρίχνουμε με ένα κουτάλι πάνω σε κάθε κομμάτι το μέλι.</li>
<li class="rr_method_list">Ανακατεύουμε το χταπόδι ώστε να πάει παντού το μέλι για ένα λεπτό.</li>
<li class="rr_method_list">Σβήνουμε με το γλυκό κρασί και ανακατεύουμε για ένα λεπτο μέχρι το χταπόδι να γυαλίσει.</li>
<li class="rr_method_list">Ρίχνουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και σερβίρουμε σε πιατέλα.</li>
</ol></div>
</div>
<div class="divider"> </div>
<div class="rr_comments">
<h3>Λίγα μυστικά ακόμα</h3>
<p>Ένας υπέροχος μεζές από τη Λήμνο. Για το σβήσιμο προτιμήστε αν βρείτε, το γλυκό μοσχάτο Λήμνου, αλλιώς μαυροδάφνη ή άλλο γλυκό κρασί.</p>
</div>

Σχετικά άρθρα