Φέτος δοκιμάστε να φτιάξετε έναν διαφορετικό χαλβά, τον χαλβά Φαρσάλων

12 Μαρτίου 2016

 

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φλυτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού νισεστέ
  • 3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
  • 8 κ.σ. ζάχαρη

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)

Σε λεκάνη ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά της συνταγής και περνάμε το μίγμα από σουρωτήρι για να μην υπάρχουν σβώλοι.

 
Βήμα 2
2)

Σε μεγάλη κατσαρόλα καίμε τις 8 κ.σ. ζάχαρη.

 
Βήμα 3
3)

Φροντίζουμε να γίνει μια σχετικά σκούρα καραμέλα.

 
Βήμα 4
4)

Μόλις γίνει η καραμέλα ρίχνουμε αμέσως το μίγμα που σουρώσαμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

 
Βήμα 5
5)

Αδειάζουμε σε ταψάκι Νο 28 και ψήνουμε για 5 - 10 λεπτά στο γκριλ ανάλογα πόσο σκλήρή κρούστα θέλουμε να γίνει.

 
 sintagespareas.gr
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τα Ζώδια σήμερα
Αστρολογία
14:29 Τα Ζώδια σήμερα