Παραδοσιακά Σκαλτσούνια!!

12 Μαρτίου 2016

Υλικά:

Για τη ζύμη:
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • 1 κουταλιά ούζο
  • χυμο 1 πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • αλεύρι όσο σηκώσει (περίπου 260 γρ.)
Για τη γέμιση:
  • 60 γρ. μέλι
  • 80 γρ. μαρμελάδα
  • 60 γρ. κοπανισμένο καρύδι
  • 40 γρ. σταφίδες
  • το ξύσμα του πορτοκαλιού
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • λίγη σκόνη γαρύφαλο
Για τη διακόσμηση:
  • ανθόνερο
  • άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:

1) Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά της ζύμης και προσθέτουμε τη σόδα η οποία θα αφρίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το αλεύρι λίγο-λίγο μέχρι να αποκτήσουμε μια σφιχτή σχετικά ζύμη.
 

2) Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί όσο ετοιμάζουμε εμείς τη γέμιση μας που ουσιαστικά δε χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο, απλώς ανακατεψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα βαθύ σκεύος.
 

3) Κόβουμε ένα κομμάτι απο τη ζύμη μας και ανοίγουμε φύλο με τον πλάστη. Κόβουμε με ένα κουπ πατ ή ενα μπολάκι δισκάκια 9-10 εκατοστών.
 

4) Βάζουμε ενα κουταλάκι γέμισης σε κάθε δισκάκι και τα κλείνουμε μισοφέγγαρο. Για να κλείσουν καλύτερα βρέχουμε με το δάχτυλο μας τις άκρες.
 

5) Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
 

6) Τα ψήνουμε για 20-30 λεπτά στους 170 βαθμούς. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
 

7) Τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ωστε να καλυφθούν τελείως.
 
 
sintagespareas.gr
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ