Ντολμαδάκια γιαλαντζί!

12 Μαρτίου 2016

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. αμπελόφυλλα
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 250 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  • λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 1/4 κούπα βραστό νερό
  • χυμό από 1 1/2 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

 

Υλικά:

1)Πλένουμε και ζεματάμε για 2-3 λεπτά τα αμπελόφυλλα.
 

2)Ετοιμάζουμε την γέμιση (φρέσκα κρεμμυδάκια, κρεμμύδια, μαϊντανό, άνιθο, δυόσμο, ρύζι, αλάτι, πιπέρι, 1/2 λάδι).
 

3)Απλώνουμε ένα φύλλο στο πιάτο μας με τις ίνες από την πάνω πλευρά.
 

4)Βάζουμε λίγη γέμιση.
 

5)Διπλώνουμε την πάνω πλευρά.
 

6)Διπλώνουμε τα πλαϊνά.
 

7)Τυλίγουμε ελαφρά.
 

8)Καλύπτουμε τον πάτο της κατσαρόλας μας με λίγα αμπελόφυλλα και τοποθετούμε τα ντολμαδάκια το ένα δίπλα στο άλλο σε σειρές.
 

9)Προσθέτουμε το νερό, το υπόλοιπο λάδι και τον χυμό λεμονιού, καλύπτουμε με ένα πιάτο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε.

 

 

sintagespareas.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ