Μουζάλας: Μακάρι να έρθουν Τούρκοι παρατηρητές στα ελληνικά νησιά

13 Μαρτίου 2016

Για την παρουσία Τούρκων παρατηρητών στα ελληνικά νησιά, την Frontex και συνολικά το ζήτημα του προσφυγικού μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. Διευκρίνισε συγκεκριμένα πως αντιστοίχως θα υπάρχουν και Έλληνες στα τουρκικά παράλια.

Για "διεθνή πρακτική" έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας αναφερόμενος στην παρουσία Τούρκων αξιωματούχων στα ελληνικά νησιά, ώστε να βεβαιώνει την επανεισδοχή των παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία.

"Νομίζω ότι αδίκως οι καλοπροαίρετοι Έλληνες φοβούνται για υποχωρήσεις σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και κακώς οι κακόπιστοι και οι αντιπολιτευόμενοι θέτουν το ζήτημα έτσι γιατί ειδικά οι δεύτεροι το γνωρίζουν ότι δεν είναι έτσι. Είναι μια διεθνής πρακτική" τόνισε ο κ. Μουζάλας μιλώντας στο "Ε" και είπε ότι στην τουρκική πλευρά αντίστοιχα θα υπάρχουν Έλληνες παρατηρητές (Liaison officers).

"Αν θέλετε τη γνώμη μου, μακάρι να γίνει" ανέφερε χαρακτηριστικά.   "Πιστεύω ότι μέσα του κανείς δεν αμφιβάλλει ότι πρόκειται για ζήτημα εθνικής κυριαρχίας. Έτσι, η Τουρκία δεν θα μπορεί να αρνηθεί ότι ήρθαν από τη δική της πλευρά" πρόσθεσε.

Ο κ. Μουζάλας χαρακτήρισε πόλυ άσχημες τις συνθήκες στην Ειδομένη και είπε ότι είναι δύσκολο να αδειάσει η περιοχή καθώς όλοι θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό. Δεν ξέρουμε για πόσο διάστημα θα έχουμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στη χώρα μας, τόνισε ενώ σημείωσε ότι "Αυτό που βλέπουμε στην Ειδομένη το έχουμε ξαναδεί στους σεισμούς. Μεχρι το κράτος να μπορέσει να ξαναοργανώσει το χάος χρειάζεται λίγος χρόνος". madata.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ