Ξέδωσαν μικροί και μεγάλοι στο βενετσιάνικο καρναβάλι του Ναυπλίου (βίντεο)

13 Μαρτίου 2016

Κερδίζει και φέτος τις εντυπώσεις το Αναπλιώτικο καρναβάλι, όπου η τρέλα και η φαντασία κυριάρχησαν, σε βενετσιάνικο ύφος και στιλ.

Χθες Σάββατο, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, από νωρίς ομάδες θεάτρου δρόμου και καρναβαλιστές καλωσόρισαν ντόπιους κι επισκέπτες στο Βενετσιάνικο Ναύπλιο με τη θεατρική ομάδα «Προσκήνιο».

Συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Τριών Ναυάρχων και διασχίζοντας τον Μεγάλο Δρόμο, την Αμαλίας, την Σταϊκοπούλου και την Μπουμπουλίνας, έφτασαν στις εισόδους της πλατείας Συντάγματος, όπου τη σκυτάλη πήρε η Πειραματική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Ναυπλίου, ταξιδεύοντας όλο τον κόσμο σ' ένα όνειρο καλοκαιρινής νύχτας. Όλη η πλατεία μετατράπηκε σε μια τεράστια σάλα χορού και χιλιάδες ντόπιοι και ξένοι χόρεψαν σε ρυθμούς ταραντέλας...

Το Βενετσιάνικο καρναβάλι του Ναυπλίου, που διοργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Τουρισμού και οι Φίλοι του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος, συνεχίστηκε  σήμερα το πρωί στο Τριανόν με παιδική γιορτή. 

Το απόγευμα θα ακολουθήσει η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και θα ολοκληρωθεί το βράδυ σε ξέφρενους Διονυσιακούς ρυθμούς με το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου στο λιμάνι και συναυλία από νεανικά σχήματα.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ