Κολοκυθάκια τηγανητά με κουρκούτι από μπίρα!

15 Μαρτίου 2016

Υλικά συνταγής

 

  • κολοκυθάκια τρυφερά (χωρίς πολλούς σπόρους)
  • 350 ml μπίρα
  • Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 200 γραμμ.)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το χυλό: Αδειάζουμε την μπίρα σε μπολ και λίγο λίγο ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν όχι πολύ σφιχτό χυλό. Ο χυλός δεν πρέπει να έχει σβόλους. Τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για 30΄.

Στο μεταξύ πλένουμε τα κολοκυθάκια (φροντίζουμε να διαλέξουμε ποικιλία που δεν έχει μεγάλους σπόρους). Αν είναι μικρά, τα κόβουμε κατά μήκος. Αν είναι μεγάλα, τα κόβουμε σε φέτες. Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να σταθούν για 15΄, να ιδρώσουν. Στη συνέχεια τα ταμπονάρουμε σε πετσέτα ή σε χαρτί κουζίνας, να στεγνώσουν καλά.

Βουτάμε μία μία φέτα κολοκυθιού στο χυλό και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.

Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και σερβίρουμε. 

 

argiro.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Γιατί δε φεύγουμε από σχέσεις που μας κάνουν κακό
Καλησπερα σας ειμαι 25 χρονων και εχω μια...
Σχέση: Όταν ο άνδρας δε θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Καλησπερα σας ονομαζομαι εφη και ειμαι 33...