Φασόλια πιάζ!

16 Μαρτίου 2016

Υλικά για 4 άτομα

  • 300 γρ. φασόλια λευκά, μικρά
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6-7 μαύρες ελιές, κομμένες στη μέση, χωρίς το κουκούτσι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο, ξερό, κομμένο σε ροδέλες
  • 70 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξίδι ή χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε άφθονο κρύο νερό. Αλλάζουμε 2-3 φορές το νερό.
  2. Την επομένη τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 30 λεπτά. Τα στραγγίζουμε ξανά και τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα με καθαρό νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Τα στραγγίζουμε και, αφού κρυώσουν λίγο, τα ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα. Τα ανακατεύουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις ελιές.
  4. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι.
  5. Σε ένα βάζο που κλείνει καλά χτυπάμε το λάδι, το ξίδι ή το λεμόνι και τη μουστάρδα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνουμε τη σαλάτα και τη σερβίρουμε κρύα.

Tips

  • Λίγη κάππαρη ξαρμυρισμένη ή αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα θα δώσουν ευχάριστη ένταση στη σαλάτα.
  • Προσθέστε 2 αυγά βραστά σφιχτά, κομμένα σε φέτες, για ένα ολοκληρωμένο γεύμα ή μια σαλάτα πιο πλούσια.
  • Αν σας αρέσει η γεύση της αντζούγιας, προσθέστε 1 φιλέτο στο λαδόξιδο και χτυπήστε τα στο μπλέντερ προτού περιχύσετε τη σαλάτα.

imommy.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ