Νηστίσιμο κέικ χωρίς μίξερ!!

16 Μαρτίου 2016

Υλικά:

  • 1 φλ. ζάχαρη (λευκή ή καστανή)
  • 3/4 φλ. καλαμποκέλαιο (ή οποιδήποτε λάδι θέλουμε)
  • 1 1/2 κ.σ. ξύδι (από καλό κόκκινο ξύδι)
  • 1 1/2 κ.σ. κονιάκ
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
  • 2/3 φλ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 φλ. κακάο άγλυκο
  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 φλ. νερό
  • Προαιρετικά κομματάκια σοκολάτας
 

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε σε ενα μπολ τη ζάχαρη και το καλαμποκέλαιο με ενα κουτάλι έως ότου λιώσει η ζάχαρη.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι, το ξύδι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ (εν τω μεταξύ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πολύ καλά, κάθε φορά που προσθέτουμε το κάθε υλικό).
  3. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα. (Προσέχουμε γιατί ο χυμός πορτοκαλιού φουσκώνει λόγω της σόδας και υπάρχει περίπτωση να υπερχειλίσει απο το μπολ). Αφού λοιπόν το ανακατέψουμε το προσθέτουμε στο μπολ με τα υλικά μας
  4. Έπειτα προσθέτουμε και το νεράκι.
  5. Τέλος κοσκινίζουμε το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και το κακάο μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε στο κέντρο του μπολ γρήγορα και σιγά σιγά προς τα έξω. Μολις απορροφίσει το αλεύρι σταματάμε το ανακάτεμα.
  6. Στο σημείο αυτό προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
  7. Λαδώνουμε τη φόρμα του κέικ και αδειάζουμε το μείγμα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά.
 

sintagespareas.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ