Πρησμένο μάτι και πόνος στο κεφάλι - Τι συμβαίνει;

16 Μαρτίου 2016
Θανάσης, 22 ετών ρωτά

ΕΡΩΤΗΜΑ
Γεια σας ειμαι 22 χρονών εδώ και 2 μήνες σχεδόν ταλαιπωρούμαι με ένα πρόβλημα στον αριστερό κρόταφο και στο μάτι. Είχα νιώσει ενα δυνατο απροειδοποίητο πόνο κατα την μάσηση και εκτοτε υπάρχει μία ακαθόριστη ενόχληση. Το μάτι μου ειναι ελαφρώς πρησμένο στην περιοχή πάνω από την βρύση και με πονάει γύρω και πάνω ο κρόταφος μού φαίνεται διαφοροποιημένος απο τον δεξιό κάπως πρησμένος ειδικά όταν σφίγγω τα δόντια μου και στο άγγιγμα αισθάνομαι εναν εσωτερικο πόνο.
Επειδη ο πόνος επικεντρώνοταν στο μάτι κυρίως επισκεφτηκα οφθαλμίατρο ο οποίος μου είπε αρχικά οτι έχω κερατίτιδα λόγω των φακών επαφης και μου χορήγησε κολλύριο flucon. Αργότερα που δεν υποχώρησε ο πόνος με εξέτασε και μου είπε ότι οφείλεται πια σε κάποια αλλεργία. Δεν έχω επισκεφτεί άλλο γιατρό πχ νευρολόγο. Η θεραπεία συνεχίζεται. Ο πόνος έχει σαφώς περιοριστεί αλλά είναι υπαρκτός.
Σύμφωνα με αυτά έχετε να εκφρασετε κάποια άλλη γνώμη στο θέμα; Μήπως τελικά το πρόβλημα βρίσκεται στο κεφάλι και όχι στο μάτι;
Θα με βοηθούσε πολύ!

Στο ερώτημά απάντησε η Έλενα Κεφάλα, Χειρουργός Οφθαλμίατρος


ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αγαπητέ κύριε,

Η αυτοπρόσωπη εξέταση του ασθενούς από τον ιατρό είναι αναντικατάστατη, γι’ αυτό και η προσέγγισή μου στο θέμα είναι επιφυλακτική, διότι προδήλως είναι ελλιπής.

Από την περιγραφή σας πιστεύω ότι το θέμα σας άπτεται και άλλων ειδικοτήτων πλην της οφθαλμιατρικής.

Από οφθαλμολογικής πλευράς, χρήσιμη θα ήταν μια διάβαση ρινοδακρυϊκού πόρου, λόγω του οιδήματος που περιγράφετε κοντά στη βρύση. Αυτή η εξέταση μας δείχνει εάν ο ρινοδακρυϊκός πόρος είναι ελεύθερος ή παρουσιάζει κάποια στένωση, που δημιουργεί υποτροπιάζουσες φλεγμονές.

Εάν η οφθαλμολογική διερεύνηση δεν έχει αποτέλεσμα, θα πρότεινα να συμβουλευτείτε ακολούθως έναν ΩΡΛ, για έλεγχο των ιγμορείων.

Έλενα Κεφάλα, MICOpth

Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Αθανασιάδη 3-5 – Αθήνα (στάση metro Αμπελόκηποι)

τηλ. 210 645 89 59

site: http://lasermiopias.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ