Ημερίδα για τα «Κληρονομικά Μεταβολικά Νοσήματα»

16 Μαρτίου 2016
Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Ασθενών και Φίλων Πασχόντων από Κληρονομικά μεταβολικά νοσήματα «Κρίκος Ζωής» διοργανώνει ημερίδα  με θέμα «Κληρονομικά Μεταβολικά Νοσήματα: Από την Επιστήμη στην Καθημερινότητα του Ασθενή» το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 (ώρα 12:00-18:00) στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης (Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης»).

Κύριος στόχος της ημερίδας είναι η παροχή σύγχρονης επιστημονικής γνώσης αλλά και λύσεων για προβλήματα της καθημερινότητας του ασθενή και της οικογένειάς του και τη ταυτόχρονη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επιστημόνων Υγείας αλλά και του ευρύτερου κοινού.

Επιλέχτηκε και φέτος μία ποικιλία θεμάτων που άπτονται των αναγκών των πασχόντων από κληρονομικά μεταβολικά νοσήματα όπως είναι οι εξελίξεις στον τομέα της διάγνωσης, θεραπείας και προγεννητικής διάγνωσης, τα ψυχολογικά προβλήματα που μπορούν να προκύψουν στις οικογένειες πασχόντων, το πάντα επίκαιρο θέμα της πρόσβασης στα φάρμακα αλλά και το σημαντικότατο ζήτημα της πιστοποίησης της αναπηρίας.

Το επιστημονικό πρόγραμμα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Συλλόγου, ενώ οι ομιλίες θα βιντεοσκοπηθούν και θα είναι προσβάσιμες στην ιστοσελίδα του «Κρίκος Ζωής».

health.in.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ