Σου ζήτησε να βγείτε κι εσύ δεν θες; Δες πώς θα του πεις όχι ευγενικά

16 Μαρτίου 2016

Είναι από τα πιο άβολα πράγματα που μπορούν να σου συμβούν, όμως υπάρχουν φορές που θα πρέπει να ρίξουμε... χιλόπιτα. Δες παρακάτω πώς θα είσαι ξεκάθαρη μαζί του αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά ευγενική και βγες από την άβολη θέση χωρίς ενοχές.

1. Να είσαι ειλικρινής

Δεν ενδιαφέρεσαι; Πες του εξαρχής και μην ψάχνεις δικαιολογίες του στιλ "Δεν μπορώ αυτό το σαββατοκύριακο". Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αναβάλλεις το ραντεβού από το να το ακυρώσεις εντελώς. Οπότε να είσαι ξεκάθαρη. 

2. Συνδύασε την απόρριψη με κάτι κολακευτικό γι΄αυτόν

Είναι οκ αν του πεις "Ξέρεις κάτι; Περνάω πολύ καλά μαζί σου αλλά δεν βλέπω ότι μπορεί να δουλέψει σαν σχέση". "Είσαι αστείος και σε συμπαθώ και θα ήθελα να μείνουμε φίλοι". Μπορεί  να μην του αρέσει αλλά τουλάχιστον απαντάς σωστά. 

3. Μην το κουτσομπολεύσεις 

Όσο κι αν μπαίνεις στον πειρασμό να πεις στις φίλες σου "Ξέρεις ποιος με γουστάρει;" καλύτερα να είσαι συγκρατημένη και να μην τον κάνεις ρεζίλι -γενικώς. Σκέψου πώς θα ένιωθες αν έκαναν το ίδιο σε σένα σε αντίστοιχη περίπτωση. 

4. Επικοινώνησε μαζί του με τον παραδοσιακό τρόπο

Ακούγεται τρελό αλλά είναι πραγματικά καλύτερα έτσι. Αν σου το στείλει σε μήνυμα, μη διστάσεις να τον πάρεις τηλέφωνο. Ή ακόμα καλύτερα, πάρε το θάρρος και πες του το από κοντά. 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ