Νηστίσιμα Κουλουράκια Κανέλας!!

17 Μαρτίου 2016

Υλικά

  • 4 ½ φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 12 κουταλιές της σούπας κόκκινο γλυκό κρασί (μαυροδάφνη)
  • ζάχαρη και κανέλα ανακατεμένα για το πασπάλισμα
 

Εκτέλεση

Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Χτυπάτε στο μπλέντερ το λάδι με τη ζάχαρη και το κρασί μερικά δευτερόλεπτα. Ανοιίγετε στο αλεύρι μία λακκουβίτσα και ρίχνετε εκεί το μείγμα με το λάδι. Το ανακατεύετε παίρνοντας λίγο λίγο από το αλεύρι. (Διαφορετικά ρίχνετε το μείγμα με το λάδι στο μεγάλο μπολ του μίξερ). Ζυμώνετε προσθέτοντας τμηματικά το αλεύρι και δουλεύοντας στη χαμηλή ταχύτητα. Πλάθετε τη ζύμη σε μικρά κουλουράκια. Τα τοποθετείτε σε ταψί και τα πασπαλίζετε με το μείγμα από ζάχαρη και κανέλα. Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο 15’ περίπου.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ