Η σημειολογία της φωτογραφίας: Η Ευρώπη παίρνει το... πρωινό της με την Τουρκία

18 Μαρτίου 2016

Η σημειολογία της φωτογραφίας από την πρωινή συνάντηση Τουσκ-Νταβούτογλου δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι πρόκειται ν' ακολουθήσει μία ημέρα γεμάτη... ιστορικές θερμίδες

Aν όπως λένε το πρωϊνο είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, τότε το πρωινό που παίρνουν αυτή την ώρα στις Βρυξέλες οι αντιπροσωπείες της Τουρκίας και της ΕΕ είναι ενδεικτικό της μεγάλης ημέρας που θα ακολουθήσει. Και των δυνάμεων που θα χρειαστούν οι διπλωμάτες για να καταλήξουν σε κάποια απόφαση για το μεταναστευτικό (και όχι μόνο).

Όπως βλέπουμε οι Ευρωπαίοι οικοδεσπότες έχουν «στρώσει το τραπέζι» στην Τουρκία, προσφέροντας ένα πλουσιοπάροχο πρόγευμα, ευρωπαϊκών προδιαγραφών και γεύσεων. Πλούσιο σε κάθε είδους εδέσματα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων γαλλικά κρουασάν, μικρά μπριός, αλλαντικά, γλυκά διαφόρων ειδών, φρούτα και... γάλα.

Σημειολογικά κρίνοντας την εικόνα είναι προφανές ότι η Ευρώπη (ή τουλάχιστον κάποιο μεγάλο μέρος της) είναι έτοιμη να προσφέρει γη και... κρουασάν στον ανατολίτη «μουσαφίρη». Όμως η ημέρα προβλέπεται μακρά, με αρκετές διαβουλεύσεις μεταξύ τυρού και αχλαδιού με το πλούσιο πρωϊνό της φωτογραφίας να προοιωνίζει μία ημέρα γεμάτη διπλωματικές θερμίδες και πλήρεις σε ιστορικά λιπαρά αποφάσεις.


Πηγή: Πρώτο Θέμα


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ